USA/åbning: God stemning på ugens sidste dag

Udgivet den 12-08-2022  |  kl. 15:51  |  

De ledende amerikanske indeks åbner fredag med pæne plusser og har - i hvert fald for nuværende - kastet torsdagens mere afdæmpede afslutning af sig.

Holder stigningerne helt til lukketid, er det fjerde uge i træk, at det brede S&P 500 er steget på ugebasis.

Torsdag forduftede en del af den optimisme, der har hersket på Wall Street, efter at onsdagens inflationstal overraskede positivt. Udsigten til, at inflationen igen kan være på retræte, fik markedsdeltagerne til at skrue op for forhåbningerne om et mere moderat renteløft fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til september.

Renteoptimismen fik dog i løbet af torsdag et nøk ned, da blandt andet chefen for Federal Reserve i San Fransisco, Mary Daly, var ude at sige, at det bestemt stadig er en mulighed, at renten bliver løftet med 75 basispoint i september.

Investorerne trak også følehornene til sig i torsdagens handel, og det betød, at de indledende stigninger i løbet af dagen forduftede.

Fredag er der dog igen godt stemning, og de tre ledende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - stiger alle 0,4 pct.

Forud for åbningen bidrog et overraskende stort fald i de amerikanske importpriser i juli til det samlede billede af, at prispresset er ved at aftage.

FOKUS PÅ RIVIAN

Der er fra start fokus på elbilproducenten Rivian Automotive, der torsdag aflagde regnskab efter børslukketid. Tallene for andet kvartal viste en bedre end ventet omsætning, men inflation og fortsatte forstyrrelser i forsyningskæderne betød, at selskabet nu venter et større underskud for hele året end tidligere beregnet.

Umiddelbart blev aktien i selskabet efter regnskabet i eftermarkedet torsdag med 6,7 pct., men siden rettede den sig til et minus på 2,4 pct.

Fredag falder aktien 2,4 pct. fra start.

APPLE HOLDER FAST I PRODUKTIONSMÅL

Iphone-producenten Apple stiger fra start fredag, efter selskabet torsdag ifølge Bloomberg News har bedt sine leverandører om at producere 90 mio. af sine nyeste iPhones i 2022, hvilket er på niveau med samme periode sidste år.

Det oplyser kilder med kendskab til forholdet til Bloomberg News.

Totalt venter selskabet fortsat, at der skal produceres 220 mio. iPhones i 2022, hvilket ligeledes er på niveau med sidste år.

Det globale mobiltelefonmarked faldt i juni-kvartalet ellers med 9 pct. og ventes i 2022 at skrumpe 3,5 pct.

Det viser en prognose fra IDC ifølge Bloomberg News.

Apple stiger 0,8 pct.

WALMART-PROBLEMER KAN VÆRE OVERDREVNE

Detailkæmpen Walmart tog mandag negativt fokus, da selskabet sænkede sine indtjeningsforventningerne trods en bedre end ventet udvikling i salget.

Ifølge Morgan Stanley kan investorernes bekymringer dog være overdrevne, og kæden bør ikke være værre stillet end konkurrenterne, skriver finanshuset i en analyse, hvor kursmålet på 145 dollar bliver fastholdt.

Det er dog ikke noget, der kaster den helt store kursjubel af sig. Aktien stiger fra start 0,1 pct.

Walmart kommer med regnskab tirsdag næste uge.

GEN-SELSKAB SENDT TIL TÆLLING

Illumina, der gør sig inden for gen-sekvensering, brager ned i formarkedet, efter at selskabet torsdag overraskede analytikerne og sænkede sin prognose for året.

Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie på 2,75-2,90 dollar mod tidligere ventet 4-4,20 dollar. Derudover var regnskabet for andet kvartal generelt til den skuffende side.

Det fik en lang række analytikere til at sænke deres kursmål for aktien, der fra åbningen falder 10,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯