USA/åbning: Nvidias fortsatte nedtur lægger dæmper på aktieoptimismen

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 15:38  |  

Nye tæv til Nvidia er med til at lægge en dæmper på aktieoptimismen på første handelsdag i en uge, hvor fokus vil være rettet mod politik og inflation.

Nedturen til AI-kongen presser det teknologitunge Nasdaq-indeks, der kommer fra land med et fald på 0,3 pct.

Det bredere S&P 500-indeks åbner med et minus på 0,1 pct., og Dow Jones-indekset stiger 0,2 pct., hvor sidstnævnte indeks blandt andet bliver understøttet af et plus på 2 pct. til IBM.

Fredag sluttede med fald på 0,2 pct. til S&P 500- og Nasdaq-indekset og en marginalt positiv lukning for Dow Jones-indekset.

Markederne er på vej ind i en periode fyldt med politiske risici med den første afstemningsrunde af det franske parlamentsvalg på søndag og meningsmålinger, der viser fremgang for det yderste højre National Rally.

Torsdag bringer den første amerikanske præsidentdebat mellem Joe Biden og den republikanske udfordrer Donald Trump, mens fredagen byder på PCE-kernedeflatoren, der er den amerikanske centralbanks foretrukne inflationsmål.

Hvis opgørelsen viser et aftagende inflationstryk, kan det bane vejen for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, Fed, begynder at sænke renten i september. I øjeblikket ser markederne 65 pct. sandsynlighed for en rentenedsættelse til september.

- Forventningen er, at vi vil se en bekræftelse af, at inflationen er aftaget, og det er en udvikling, som Fed bør hilse velkommen. Hvis vi får en mere blød inflationsrapport, kan de meget vel signalere hen over sommeren, at de vil sænke renten i september, siger Lee Hardman, strateg hos MUFG Bank, ifølge Bloomberg News.

NVIDIA HAR KURS MOD TREDJE DAG I RØDT

Nvidia falder 2,8 pct., og der er dermed udsigt til at aktien, der er blevet synonym med kunstig intelligens, AI, falder for tredje dag i træk.

Onsdag indtog Nvidia ellers den eftertragtede plads som verdens største selskab målt på markedsværdi. Der var imidlertid tale om en kort glæde, for torsdag faldt aktien 3,5 pct., og fredag bakkede den 3,2 pct. til et samlet fald på 6,7 pct.

Selv med de forgangne handelsdage og kursen mod en ny dag med fald er Nvidia stadig suverænt på podiet sammen med Apple og Microsoft som henholdsvis toer og etter på listen over selskabernes markedsværdier.

Apple har mandag fået hævet sit kursmål til 260 dollar fra 227 dollar af finanshuset Melius Research, der henviser til den potentielle vækst, som iPhone-producenten kan skabe fra kunstig intelligens, AI.

Apple-aktien åbner med et minus på 0,1 pct. til 207,22 dollar.

Broadcom taber 0,7 pct. efter rygter bragt af Reuters om, at mikrochipkoncernen, der ses som en form for lillebror til Nvidia inden for kunstig intelligens, arbejder med Bytedance om at udvikle en avanceret processor til at drive kunstig intelligens.

Micron Technology stiger 1,3 pct. Computerramkoncernen, der ligesom Nvidia og Broadcom har været flyvende på det seneste på baggrund af øgede forventninger til den AI-relaterede efterspørgsel, er onsdag efter lukketid klar med regnskab.

KRYPTOAKTIER RAMT AF BITCOINS NEDTUR

Bitcoin falder 4,3 pct. til 60.960 dollar, og det lægger pres på de kryptorelaterede aktier, heriblandt softwarekoncernen Microstrategy, der har investeret milliarder af dollar i bitcoin.

Aktien dykker 4,6 pct., og kryptobørsen Coinbase åbner 3,2 pct. lavere.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯