USA: Investorerne gør klar til en dyster jobrapport fredag

Udgivet den 03-10-2019  |  kl. 22:30  |  

De sidste par dage har budt på skuffende amerikanske nøgletal.

Tirsdag skuffede det såkaldte ISM-indeks for fremstillingsindustrien, onsdag var det beskæftigelsesrapporten for det private arbejdsmarked, og torsdag skuffede de amerikanske indkøbschefers aktivitetsindeks for servicesektoren.

Fredag kommer den amerikanske jobrapport for september, og her gør investorerne sig ifølge Bloomberg News klar til endnu en gang dyster data.

Blandt andet handelskrigen er skyld i, at medianestimatet blandt økonomerne adspurgt af Bloomberg News er en jobskabelse på 130.000 i det private, hvilket er det laveste inden en jobrapport i syv år.

Jobskabelsen uden for landbruget ventes at lande på 145.000, hvilket dog skyldes, at der midlertidigt hyres flere folk til en kommende folketælling i USA.

I år har jobskabelsen uden for landbruget i gennemsnit været 158.000 om måneden, skriver Reuters.

Selv om den ventes at blive lavere i september, er den dog stadig højere end de 100.000 job, der hver måned skal skabelse for at holde trit med befolkningsvæksten i den arbejdsduelige del af befolkningen.

- Ind til ugens ISM-data tror jeg, spørgsmålet var, hvor svag jobrapporten skulle være, før Fed blev nødt til at sænke renten næste måned, siger Kevin Cummins, seniorøkonom hos Natwest Markets til Bloomberg News. Nu er spørgsmålet "hvor stærk skal den være, før at Fed ikke sænker renten?".

Handlen med fed funds-futures indikerer, at der er 87,3 pct. chance for, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, sænker renten til det næste møde, der finder sted 30. oktober.

Mandag - inden de svage nøgletal begyndte at vælte ind - lå sandsynligheden på 39,8 pct.

/ritzau/FINANS

Oliver Sønderbye Therp

Tags:  macro❯  USA❯ 

Seneste nyheder