USA/lukning: Uændret efter comeback - Microsoft rettede sig

Udgivet den 26-01-2023  |  kl. 06:32  |  

De amerikanske aktier gennemført et stort comeback onsdag og endte i nul.

Indledningsvist faldt markedet nemlig tungt, da skuffende forventninger til cloud-salget i det igangværende kvartal sendte softwarekæmpen Microsoft i minus, samtidig med at meldingen vakte bekymring for udsigterne for de øvrige store teknologinavne.

Minusserne blev dog begrænset en del eller endda vendt til plusser for flere større aktienavne, herunder Tesla.

Det brede S&P 500-indeks faldt således kun marginalt, selv om det på et tidspunkt faktisk var i minus med hele 1,7 pct.

Dow Jones steg desuden marginalt, mens Nasdaq dog mistede 0,2 pct.

Torsdag morgen fortsætter de positive takter fra sidst på dagen onsdag, da futures for de tre aktieindeks peger mod stigninger på op til 0,4 pct.

- Tovtrækkeriet mellem tyrene og bjørnene fortsætter, hvor teknologiregnskaberne er de seneste data til at komme med energi til bjørnene, omend det positive momentum, fortsat skepsis omkring fremgangen, og hvor attraktivt nogle områder er, kan få aktierne til at bryde opad, siger Mark Hackett, investeringschef hos Nationwide, til Bloomberg News.

FOKUS PÅ MICROSOFT

Microsoft var onsdagens store historie. Egentlig var tallene for andet kvartal bedre end ventet, især med en større fremgang i cloud-forretningen, drevet af Azure-platformen, end spået, og derfor steg aktien med op mod 5 pct. i eftermarkedet tirsdag aften.

Senere offentliggjorde softwarekæmpen så sine forventninger til det igangværende tredje kvartal under forventningerne, og på en telekonference tirsdag aften fortalte finansdirektør Amy Hood, at selskabet venter en tilbagegang i væksten i Azure-salget på 4-5 pct.point i forhold til andet kvartal, hvor den var på 38 pct. i faste valutaer.

Det vendte aktien, som faldt så meget som 4,6 pct., inden den ud på eftermiddagen begyndte at kravle tilbage mod nullet, så den endte med et beskedent minus på 0,6 pct.

Meldingen fra Microsoft tvang også resten af it-sektoren i minus, men også her rettede kurserne sig, og sektoren endte som helhed med et minus på 0,3 pct., da blandt andet Apple bakkede 0,5 pct.

I samme branche mistede chipproducenten Texas Instruments også 1,1 pct. efter den første salgstilbagegang siden 2020.

- Indtægterne faldt 11 pct. sekventielt og 3 pct. på årsbasis. Som vi ventede, afspejler vores resultater svagere efterspørgsel i alle slutmarkeder med undtagelse af automotive, hedder det i regnskabet.

SUR STEMNING

Den negative stemning ramte også andre teknologitunge sektorer, men cyklisk forbrug vendte rundt til et plus på 0,5 pct., mens kommunikationsservice begrænsede tilbagegangen til 0,4 pct.

I cyklisk forbrug steg Amazon 0,9 pct. efter indledende fald, mens Alphabet havde det svært i kommunikationsservice med et minus på 2,5 pct. De to selskaber udgør sammen med Microsoft de tre største aktører i verden inden for cloud.

Tesla vendte omvendt helt rundt fra et minus på 4,0 pct. til et plus på 0,4 pct.

I hovedindekset endte forsyningsaktierne nederst blandt sektorerne med et minus på 1,4 pct., da Nextera, som gør sig inden for vedvarende energi, faldt tunge 8,7 pct., mest af alle i S&P 500, efter et skuffende regnskab med et driftsresultat, EBITDA, på 4,1 mia. dollar mod ventede knap 5,0 mia. dollar.

REGNSKABSDOMINANS

Regnskaberne dominerede i det hele taget mange selskabers kursudviklinger onsdag. I den positive ende steg mobilselskabet AT&T med 6,6 pct. trods et skuffende regnskab, fordi markedet anser en ellers svag prognose som en nulstilling og venter, at der herfra er bedring i udsigt.

US Bancorp vandt også 5,3 pct. efter et stærkt regnskab med bedre end ventede renteindtægter og en optimistisk prognose for indtægterne.

Flyproducenten Boeing steg også 0,3 pct. trods et overraskende underskud i fjerde kvartal, mens våbenproducenten General Dynamics smed 3,6 pct., fordi forventningen for 2023 om en omsætning på 41,2-41,3 mia. dollar lå under buddet på Wall Street om 42,0 mia. dollar.

Medicinalselskabet Abbott Laboratories mistede også 1,4 pct. efter et svagere salg i fjerde kvartal end ventet.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Market Close❯  Shares❯  USA❯  indblik❯