USA/middag: Xi og Trump skal mødes - aktierne løfter sig

Udgivet den 18-06-2019  |  kl. 18:14  |  

De amerikanske aktier stiger tirsdag med grønne tal ud for alle tre hovedindeks. En mild positiv start fik et ekstra løft, da det blev bekræftet, at præsidenterne for Kina og USA, Xi Jinping og Donald Trump, har aftalt et "forlænget møde" i forbindelse med G20 senere på måneden.

Det brede amerikanske aktiemarked, målt på S&P 500-indekset, stiger kl. 12:05, amerikansk østkysttid, med 1,1 pct., mens Dow Jones-indekset vinder 1,3 pct. Teknologitunge Nasdaq går dog mest frem med et plus på 1,6 pct.

MEGET GOD TELEFONSAMTALE

Donald Trump tweetede tidligere tirsdag, at han har haft en "meget god telefonsamtale" med sin kinesiske modpart, præsident Xi, og at de to har aftalt at holde et længere møde sammen i Japan, når de alligevel begge er til G20 i Japan. Inden da skal de to landes forhandlingshold også genoptage dialogen.

- Det ser ud som om, markedet er entusiastisk omkring potentialet for en eller anden aftale mellem Trump og Kina, siger Charlie Ripley, strateg hos Allianz Investment Management, til The Wall Street Journal.

I forvejen var aktierne åbnet positivt, da investorerne ser frem til onsdagens rentemelding fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve. Ganske vist er det ikke den store forventning om en rentesænkning, men investorerne håber på blidere formuleringer, der kan bane vejen for lempelser i pengepolitikken senere i år.

APPLE TRÆKKER FOR

Blandt sektorerne er det it-aktierne, der vejer ind i S&P 500-indekset med omtrent 21 pct., der stiger mest. Sektoren vinder 1,9 pct. Lige i hælene følger industrisektoren med 1,6 pct. Finansaktierne og energiselskaberne vinder begge 1,2 pct., mens mandagens taber, materialer og råvarer, stiger 1,0 pct. I bunden er det kun dagligvarer og defensive forsyning, der falder med 0,5 og 0,3 pct.

Apple trækker mest op i S&P 500 med et plus på 2,6 pct., og æbleaktien følges af Microsoft med en stigning på 1,4 pct. Amazon vinder også frem med 1,4 pct., mens Alphabet, der er Googles moderselskab, stiger med 1,5 pct.

Facebook, der er på vej med sin egen kryptovaluta, vinder 0,2 pct.

Netflix tager igen tirsdag et hop op med et plus på 2,0 pct. Mandag vandt aktien 3,2 pct., efter at den faldt hver eneste dag i sidste uge, da der var investorfokus på den kommende konkurrent Disney+. Den gode stemning skyldes ifølge CNBC, at finanshuset William Blair har gentaget sin positive holdning til aktien og ser en stigning på omkring 20 pct. i år.

CHIPAKTIER I KURSRUS

Chipaktierne kommer også godt igen tirsdag og stiger 4,4 pct. som gruppe. Intel vinder 3,5 pct., mens Broadcom, der torsdag nedjusterede salgsforventningerne til helåret med 2 mia. dollar, samtidig ligger i plus med 5,2 pct.

Xilinx, Micron Technology, Nvidia og Western Digital - alle sammen en del af halvledersektoren - stiger desuden mellem 5,6 og 6,3 pct. og ligger som de fire mest stigende aktier i S&P 500.

Chipproducenterne er ramt af en svækkelse i efterspørgslen og udsigten til tariffer og muligvis forbud om at levere til flere større kinesiske virksomheder så som Huawei, som Broadcom flagede for med sin nedjustering, og derfor løftes aktierne i gruppen særligt af udsigten til forhandlinger mellem Xi om Trump.

- Huawei kaster en lang skygge. Man kan ikke komme uden om dens betydning, siger analytiker Brian Chin fra finanshuset Stifel til Bloomberg News.

I gruppen af finansaktier stiger JPMorgan Chase med 1,5 pct., Bank of America vinder 2,1 pct., Wells Fargo er i plus med 1,5 pct., og Berkshire Hathaway går op med 1,1 pct.

Uden for S&P 500 er Moneygram International den helt store aktiehistorie. Kursen hamrer i vejret tirsdag med 103,1 pct. til 2,94 dollar, efter at det tidligere tirsdag er kommet frem, at Moneygram har udvidet sit samarbejde med blockchain-firmaet Ripple om dets kryptovaluta. Ripple har samtidig indvilliget i at investere op mod 50 mio. dollar i selskabet til mindst kurs 4,10 dollar. Det er en væsentlig præmie i forhold til mandagens lukkekurs på 1,45 dollar for Moneygram-aktien.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Seneste nyheder

18:00 Luksusvaregigant kæmper med at vokse: Leverer kun akkurat fremgang i første kvartal
17:52 Europa/lukning: Høje renter og mellemøstlig uro lagde pres på aktierne
17:03 Tirsdagens aktier: Amerikansk overhæng pressede C25 - Topdanmark steg efter regnskab
17:02 Tirsdagens obligationer: Tysk optimisme og IMF-prognose sendte renterne op
16:36 ECB's Lagarde: Rentenedsættelse nærmer sig hvis vi undgår udefrakommende chok
15:41 USA/åbning: Unitedhealth trækker Dow Jones op efter regnskab
15:22 Den amerikanske centralbanks næstformand spår renterne vil presse inflationen ned
14:48 Genmab-partners salg af Darzalex slår akkurat forventningerne
14:14 USA/tendens: Små plusser i vente efter stort udsalg fra geopolitisk uro
13:56 Morgan Stanley følger trop: Indtægterne slår forventningerne
12:59 Europa/aktier: Geopolitisk uro slår bunden ud af Stoxx 600 - Ericsson går fri
12:48 Valuta: Dollar flirter med stærkeste niveau mod euro længe fra stigende renter
12:42 Genmab-partners salg af Darzalex slår akkurat forventningerne
12:41 Saxo Bank vil angiveligt undersøge strategiske muligheder - herunder frasalg
11:29 Obligationer/middag: Stærkt tysk tillidsindeks sender renterne op
11:18 Aktier/middag: Ny usikkerhed sender C25 dybt i rødt - Topdanmark går frem efter regnskab
11:14 Greenmobilitys fik overskud på bundlinjen på hjemmemarkedet i marts
11:09 Karen Frøsig hentes ind i bestyrelsen hos Ecco
10:20 Topdanmark OVERBLIK Q1: Langt stærkere end ventet start på året
10:15 Ericsson på himmelfart efter stærkere end ventet indtjeningsevne