USA/T-bond: Pause i rentefaldet fredag

Udgivet den 24-05-2019  |  kl. 22:13  |  

De amerikanske renter holdt sig fredag relativt i ro efter et par dage med fald. En bedre stemning hos investorerne løftede aktierne let, og strømmen ind i obligationer aftog.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg marginalt til 2,32 pct. Dermed endte renten stadig i det laveste niveau siden slutningen af 2017.

Det var samtidig et enkelt basispoint højere, end da det danske obligationsmarked lukkede. Gennem fredagen svingede den tiårige rente beskedent mellem 2,31 og 2,33 pct. Siden fredag i sidste uge er den tiårige rente faldet med 7 basispoint.

Renten på den kortere toårige amerikanske statsobligation steg dog med knap 2 basispunkter til omtrent 2,17 pct.

LAVE RENTER I EN TID

Udviklingen fredag var præget af en lidt bedret stemning efter en del nervøsitet igennem ugen på grund af en skærpet tone i handelskrigen mellem Kina og USA, da USA valgte at sortliste den kinesiske tele- og teknologikæmpe Huawei. Fredag var olien på vandene, at USA's præsident Donald Trump stadig ser mulighed for en hurtig aftale, og at han ifølge Financial Times åbnede op for at medtage "det farlige selskab" Huawei i en handelsaftale.

- Vi kommer til at ligge hernede nogen tid endnu, men med det her billede, må jeg moderere lidt omkring den asymmetriske risiko. Egentlig er der stadig ikke noget i de økonomiske data, som peger på en opbremsning, men retorikken har været skarp. Kommer der en forbrødring, så skal renterne helt sikkert op, men jeg vil se det, før jeg tror det, siger Lars Skovgaard Andersen, seniorstrateg i Danske Bank.

- Nu fik vi dog dårlige data denne fredag. Ligesom PMI-tallene tidligere på ugen skuffede. Og det bekræfter lidt af frygten for, at al den her uro sætter sig i økonomien.

Den amerikanske ordreindgang på varige forbrugsgoder faldt med 2,1 pct. på månedsbasis i april, viste en opgørelse fredag. Det var en negativ overraskelse, da økonomerne ifølge Bloomberg News blot havde forudset et fald på 2,0 pct.

Torsdag kom nyheden om, at de amerikanske indkøbschefer i maj havde et mere pessimistisk syn på aktiviteten i den amerikanske økonomi, end tilfældet var i måneden før. PMI-indekset landede i maj på 50,9 mod 53,0 i måneden før, og både underindekset for industri- og servicesektoren overraskede negativt.

MULIG RENTESÆNKNING

Den korte rente, som er mere følsom over for centralbankens toneangivende rente, steg ganske vist fredag, men i markedet spekulerer investorerne i, at Federal Reserve vil komme med en rentesænkning senere i år - selv om bankens chefer med formand Jerome Powell i spidsen gentagne gange har understreget, at den hverken hælder mod et løft eller en sænkning.

Markedet havde dog ret, da det sidste år spekulerede i, at der i 2019 ikke ville komme renteforhøjelser. Dengang troede Fed selv på to forhøjelser i år, men nu regner Fed-direktørerne med en uændret rente.

- Det er unormalt, at markedet rammer rigtigt. At markedet er foran kurven, er heller ikke godt. Normalt er det centralbankerne, der skal styre showet.

Handelen med fed funds futuren indikerer en sandsynlighed på næsten 79 pct. for en lavere rente til december. Ligesom Donald Trump har krævet det af federal Reserve.

- Trump har ikke kunnet beordre Powell til en lempelig pengepolitik, men Trumps handlinger har tvunget ham til det. Det er ikke vort hovedscenarium, men det er muligt med en rentesænkning senere på året. Skattelettelser er snart ude af økonomien som driver, og får vi flere data, som er dårlige, kan det ikke udelukkes, forklarer Danske Banks seniorstrateg.

/ritzau/FINANS

Sten Blindkilde

Tags:  Bonds❯  Market Close❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:46 Europa/lukning: Unibrew bragede i vejret i fladt marked
17:42 Trifork-aktionærer vedtager mindre navneændring
17:16 Stoltenberg: Nato enes om at sende mere luftværn til Ukraine
17:06 Unibrew lægger knap 4 mia. kr. til markedsværdi efter største stigning i 15 år
17:04 Fredagens obligationer: Bekymring og rentefaldt vendt til lettelse og rentestigninger
17:03 Fredagens aktier: Unibrew i hovedrollen med største stigning i 15 år efter opjustering
16:42 Amerikansk Widex-chef kan godt se sig i VA igen - men ingen beslutning truffet
16:34 ECB-medlem: Europa kan trykke på renteknappen før USA men forskellen vil kunne mærkes
16:23 American Express tiltrækker kvalitetskunder og slår forventninger i første kvartal
15:57 Ørsted indgår endelig aftale med partner om køb af resten af amerikansk vindprojekt
15:46 USA/åbning: Netflix falder tungt i blandet amerikansk aktiestart
14:18 USA/tendens: Futures retter sig efter store fald tidligt fredag - Netflix i fokus
13:05 Procter & Gamble tjente mere end ventet men skuffer med salget
13:03 Valuta: Usikkerhed styrker schweizerfranc - og yoyo i euro-dollar
12:20 Europa/aktier: Unibrew og L'Oreal til tops i konfliktfyldt aktiemarked
11:56 Obligationer/middag: Bekymringer for situationen i Mellemøsten bag beskedent rentefald
11:44 Aktier/middag: Unibrew i vejret og positiv afsmitning på Carlsberg i negativt aktiemarked
11:37 Unibrew ser fortsat flad volumenvækst trods god start på året
10:25 Unibrew er foran planen: Produktionen i nytilkøbte bryggerier er kommet op i gear
09:45 Iransk embedsmand efter muligt angreb: Ingen planer om gengældelse