USA/tendens: Friske rekorder i sigte anført af Nvidia

Udgivet den 20-06-2024  |  kl. 14:11  |  

Efter lukkedagen på de amerikanske aktiebørser onsdag grundet Juneteenth-helligdagen er der torsdag normal handelsdag i USA.

Og umiddelbart peger det i retning af nye stigninger anført af teknologiaktierne og i særdeleshed af AI-giganten Nvidia.

Futures for det brede S&P 500-indeks ligger 0,4 pct. højere, Nasdaq 100-futuren stiger 0,5 pct., mens Dow Jones-futuren nøjes med et spinkelt plus på 0,1 pct.

Frem til onsdagens helligdag er S&P 500-indekset steget hele 15 pct. i år, og tirsdag satte det årets 31. rekord.

Endnu bedre er det gået det teknologitunge Nasdaq-indeks, der med 29. lukketoppe er steget 19 pct. i år på baggrund af blandt andet solid medvind for en række AI-relaterede aktier.

Heriblandt er Nvidia, der tirsdag for første gang nogensinde blev verdens største selskab målt på markedsværdi. Der er umiddelbart mere i vente til Nvidia-aktionærerne i torsdagens marked.

I formarkedet er aktien steget 3,2 pct. til 135,58 dollar.

- Endnu en gang er det Nvidia, der skiller sig ud ... som sædvanlig er der bekymring for det amerikanske markeds manglende bredde med så meget af den samlede præstation koncentreret i aktiekursen for nogle få virksomheder, siger David Morrison, senior markedsanalytiker hos Trade Nation, til Reutres.

I chipsegmentet stiger også Advanced Micro Devices med 1,1 pct. og Micron Technology med 2,4 pct.

Reuters noterer også pæne stigninger i formarkedet til Dell Technologies og Super Micro Computer på henholdsvis 3,1 og 4,7 pct., efter at Elon Musk på den sociale medieplatform X sagde, at virksomhederne ville levere serverudstyr til den supercomputer, som hans startup xAI er ved at bygge.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯