USA/tendens: Udsigt til grøn afslutning på ugen trods tordagens fald

Udgivet den 12-08-2022  |  kl. 14:34  |  

Det peger i retning af en positiv afslutning på ugen for de amerikanske aktieindeks, der forud for markedets åbning indikeres i opadgående retning.

Der har generelt været god stemning på Wall Street, efter at onsdagens tal for forbrugerpriserne overraskende viste tegn på, at den tårnhøje inflation er ved at falde en smule tilbage. Det fik markedsdeltagerne til at skrue op for forhåbningerne om et mere moderat renteløft fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til september.

Renteoptimismen fik dog i løbet af torsdag et nøk ned, da blandt andet chefen for Federal Reserve i San Fransisco, Mary Daly, var ude at sige, at det bestemt stadig er en mulighed, at renten bliver løftet med 75 basispoint i september.

Investorerne trak også følehornene til sig i torsdagens handel, og det betød, at de indledende stigninger i løbet af dagen forduftede.

Ved lukketid i New York var det brede S&P 500-indeks faldet 0,1 pct. til 4207,34, efter at det tidligere på dagen havde ligget i et plus på 1,1 pct. Dow Jones holdt sig akkurat i plus med en stigning på 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset faldt 0,6 pct.

Fredag ser aktiemarkedet dog igen ud til at lægge fra land med plusser. S&P 500 indikeres op med 0,3 pct., Nasdaq-futures stiger 0,4 pct., og Dow Jones stiger 0,3 pct.

FOKUS PÅ RIVIAN

Investorerne vil formentlig have et øje rettet mod elbilproducenten Rivian Automotive, der torsdag aflagde regnskab efter børslukketid. Tallene for andet kvartal viste en bedre end ventet omsætning, men inflation og fortsatte forstyrrelser i forsyningskæderne betød, at selskabet nu venter et større underskud for hele året end tidligere beregnet.

Umiddelbart blev aktien i selskabet efter regnskabet, som blev offentliggjort torsdag efter børslukketid, sendt ned med 6,7 pct., men siden rettede den sig til et minus på 2,4 pct.

Fredag stiger aktien 0,1 pct. i formarkedet.

GEN-SELSKAB SENDT TIL TÆLLING

Illumina, der gør sig inden for gen-sekvensering, brager ned i formarkedet, efter at selskabet torsdag overraskede analytikerne og sænkede sin prognose for året.

Selskabet venter nu en justeret indtjening per aktie på 2,75-2,90 dollar mod tidligere ventet 4-4,20 dollar. Derudover var regnskabet for andet kvartal generelt til den skuffende side.

Det fik en lang række analytikere til at sænke deres kursmål for aktien, der i formarkedet falder 15,4 pct.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Preview❯  Shares❯  USA❯