Valuta: Dollar er fortsat tæt på otte ugers højdepunkt trods svækkelse

Udgivet den 24-06-2024  |  kl. 15:08  |  

Den amerikanske dollar svækkes mandag, men den forbliver tæt på det højeste niveau i otte uger.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger mandag eftermiddag i 105,57 mod 105,87 ved 17-tiden fredag eftermiddag og de seneste otte ugers højdepunkt i 105,91.

Den japanske yen har mandag kortvarigt været svækket til 159,94 per dollar, der er det laveste niveau siden valutaen den 24. april nåede sit 34-årige lavpunkt i 160,245 per dollar, der fik den japanske regering til at bruge 9800 mia. yuan til at understøtte valutaen.

En kort styrkelse af valutaen til 158,75 per dollar viser ifølge valutaanalytikere, at markedet er meget nervøst omkring disse niveauer.

- Det lignede bestemt ikke intervention ... ikke desto mindre taler det om, hvor nervøst markedet sandsynligvis er omkring udsigten til intervention, siger Michael Brown, strateg hos Pepperstone, ifølge Reuters.

Mandag eftermiddag koster yen 159,36 dollar sammenlignet med 159,58 yen fredag eftermiddag.

I fokus i den kommende uge er offentliggørelsen af det amerikanske PCE-kerneprisindeks fredag. Nøgletallet er USA's centralbanks, Federal Reserves, foretrukne inflationsmål. Her er ventet en inflation på 2,6 pct. i maj.

Skulle aflæsningen lande i den lave ende, kan det pege på en amerikansk rentesænkning i september fra den nuværende rente på 5,25-5,50 pct.

Fokus i løbet af ugen vil også være på politik, med den første amerikanske præsidentdebat torsdag og den første afstemningsrunde ved det franske valg i weekenden.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Forex❯