Valuta: Euro styrket på udsigt til rentestigninger hos ECB

Udgivet den 23-05-2022  |  kl. 13:22  |  

Den rente, som Den Europæiske Centralbank, ECB, udstikker, ventes snart at gå fra negativt territorie til positivt. Og det styrker euro mod dollar.

Mandag har ECB-chefen, Christine Lagarde, været ud at sige, at hun forventer, at nettoopkøbet under bankens aktivopkøbsprogram, APP, vil afsluttes tidligt i tredje kvartal, hvilket vil gøre det muligt for centralbanken at begynde at hæve renten i juli.

- Baseret på de nuværende prognoser er vi sandsynligvis væk fra negative renter i slutningen af tredje kvartal, siger Christine Lagarde ifølge Bloomberg News.

Euroen ramte mandag formiddag en top i en måned på 1,0682 dollar per euro. Midt på dagen koster en euro 1,0673 dollar mod 1,0558 dollar fredag.

- Vi ser dette som blot en midlertidig korrektion (i den amerikanske dollar) indtil videre. Hvis vi ser på hovedårsagerne til, at dollaren er blevet styrket så meget i de seneste måneder, tror vi ikke, at den fundamentale historie har ændret sig væsentligt i løbet den seneste uge, siger MUFG-analytiker Lee Hardman, til Reuters.

- Men på meget kort sigt er der risiko for, at denne justering kan strække sig yderligere, siger han.

Dollar er styrket i år. Men med forventninger til aggressive renteforhøjelser fra Federal Reserve indregnet, siger nogle analytikere, at yderlig gevinst kan blive presset herfra.

Det amerikanske dollarindeks, der vejer den amerikanske valuta i forhold til den fælleseuropæiske euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger mandag i 102,15 mod 103,12 fredag.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Forex❯