Ørsted-chef til investorer: I kan stole på vores investeringsbeslutninger

Udgivet den 08-06-2023  |  kl. 12:57  |  
Arkiv: Foto

Presset fra den høje inflation og de stigende renter har gjort det sværere at hente det ønskede afkast hjem for Ørsted på selskabets store energiprojekter. Men investorerne kan stole på, at Ørsted holder den nødvendige disciplin.

Sådan lyder buskabet fra topchef Mads Nipper på Ørsteds kapitalmarkedsdag torsdag.

Her slår han også fast, at den danske energikæmpe er klar til at droppe projekter, der ligger i pipelinen, hvis ikke man vurderer, at det kan hive det ønskede afkast hjem.

- I kan stole på vores endelige investeringsbeslutninger, siger Mads Nipper fra scenen i London.

- Det er måske nye ord fra os, men kan vi ikke få det ønskede afkast på et projekt, så er vi klar til at træde væk fra det, lyder det videre fra Ørsted-chefen.

Det samme gælder beslutningen om ikke at byde ind på projekter, der ikke vurderes at være rentable - blandt andet en budrunde i den amerikanske delstat Massachusetts og i Taiwan samt beslutningen om at trække sig tidligt i den store New York Bight-runde.

Også en række vundne projekter er blevet gået efter i sømmene - navnlig i USA. Det skyldes, at de aftagningsaftaler, der har været indgået, ikke har været inflationsreguleret.

Her er Ørsted i dialog med både leverandører og myndigheder.

Her har man i Maryland fået forhandlet en total tilbageførsel af de rabatter, der er slået igennem via den amerikanske infrastrukturpakke Inflation Reduction Act, fortæller Mads Nipper.

Derudover har Ørsted anmodet myndighederne i staten New York om at inflationsregulere prisaftalerne med tilbagevirkende kraft, fortæller landechefen for USA, David Hardy.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  CEO❯  Shares❯ 

Seneste nyheder