Analytiker ser Demant-aktien underpræstere mandag efter afdæmpet start på året

Udgivet den 06-05-2024  |  kl. 08:50  |  

Høreapparatvirksomheden Demant skuffer med væksten i første kvartal men melder på den positive side om en "flot modtagelse" af det nyligt lancerede flagskibshøreapparat Oticon Intent.

Det er det negative - og positive - islæt i mandagens kvartalsmelding fra Demant, siger senioraktieanalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen, som venter, at aktien kan komme under pres mandag fra åbningen.

- Jeg tænker, at det vil være en aktie, som kommer til at underperforme det generelle marked i dag. Demant har haft en lille smule mere afdæmpet start på året, end det der var ventet, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Den organiske vækst i første kvartal opgøres overordnet til 3,0 pct., mens analytikerne til sammenligning havde sat næsen op efter en vækst på 4,7 pct.

- Det er lidt mindre organisk vækst end ventet på tværs af de forskellige forretningsområder inden for Hearing Healthcare, som giver den her mere dæmpede vækststart på året, uddyber Søren Løntoft Hansen.

Inden for Hearing Aids var den organiske vækst i første kvartal på 4 pct. i det eksterne salg, hvilket analytikeren kalder "okay, godkendt og på linje med forventningerne".

- Den dæmpede vækst afspejler selvfølgelig et svært sammenligningsgrundlag, hvor man havde en meget stærk udvikling i første kvartal 2023. Det negative islæt inden for grossistsalget i Hearing Aids er, at væksten er drevet af en positiv gennemsnitlig salgspris, hvorimod stykvæksten er negativ, påpeger Søren Løntoft Hansen.

Demant uddyber om den negative stykvækst, at det "til dels skyldes lavere salg til visse større kunder".

Et negativt islæt i regnskabet er også en flad organisk udvikling i kvartalet inden for Hearing Care.

- Det er noget svagere end forventet og afspejler lavere kundetrafik og konverteringsrater i Frankrig, afdæmpet vækst i Kina som følge af svag forbrugerstemning, og der er også moderat negativ vækst i USA, siger analytikeren.

På positivsiden hæfter han sig ved meldingen om en god modtagelse af Demants nyligt lancerede flagskibshøreapparater, herunder Oticon Intent. Det skal hjælpe selskabet med en øget organisk vækst i resten af året, hvilket da også er påkrævet for at nå hele året forventninger om en organisk vækst på 4-8 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯