Europa/lukning: Tysk fragtselskab var under pres før regnskab mens GN vandt frem

Udgivet den 06-05-2024  |  kl. 17:48  |  

Det tyske fragtselskab DHL var under pres i Europa mandag, hvor investorerne positionerede sig forud for regnskabet, der efter planen lander tirsdag.

Aktien dykkede 3,5 pct. over dagen og var dermed blandt de mest faldende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks.

Ifølge UBS er der udsigt til, at særligt fragtdivisionen Express har haft det svært, skriver Bloomberg News. Hvis ikke fragtmængderne stiger, kan det sætte spørgsmålstegn ved fragtselskabets driftsforventninger til hele året, mener analytiker Amy Yi Li.

Hos Deutche Bank understreges det, at der dog fortsat er tale om et veldrevet selskab med kvalitet, selv om det er udfordret, skriver mediet.

Ser man bredere på Europa, var stemningen mere positiv, og Stoxx 600-indekset steg 0,5 pct.

Her var danske GN blandt de mest stigende, og aktien tog også toppen i C25-indekset. Den danske høreapparatkoncern har haft medvind efter et positivt regnskab, der i sidste uge for alvor gav investorerne troen tilbage på det hård pressede selskab. Det har senest fået SEB til at løfte kursmålet for aktien til 250 kr. fra 205 kr, mens anbefalingen fortsat er "køb", fremgår det af Bloomberg News.

Aktien steg 4,2 pct.

Også tyske Biontech, der er kendt for sin coronavaccine udviklet i samarbejde med Pfizer, har været på banen mandag. Selskabet kom ud af første kvartal med lidt skuffende tal både på toplinjen og målt på indtjeningen per aktie. Omsætningen landede på 187,6 mio. euro mod ventet 305 mio euro ifølge Bloomberg News.

Biontech handles primært i USA, men den tyske notering faldt mandag 1 pct.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder