Kinas centralbank vil skubbe til den indenlandske efterspørgsel

Udgivet den 23-10-2023  |  kl. 06:35  |  

Den kinesiske centralbank, People's Bank of China, vil støtte et vedvarende økonomisk opsving med fokus på at udvide den indenlandske efterspørgsel og samtidig afværge finansielle risici.

Det er hovedbudskabet i centralbankchef Pan Gongshengs rapport til det kinesiske parlament, som blev offentliggjort lørdag på centralbankens hjemmeside.

Bank of China vil gøre den monetære politik mere "præcis og kraftfuld", og samtidig "vejlede" de finansielle institutioner i at sænke udlånsrenterne og reducere finansieringsomkostninger for virksomheder og enkeltpersoner.

Rapporten er vigtig, fordi det er første gang, at guvernøren kommenterer bankens pengepolitik efter offentliggørelsen af de økonomiske vækstdata for tredje kvartal onsdag i sidste uge.

Pan Gongsheng ønsker, at der ville blive gjort en indsats for at aktivere kapitalmarkederne og øge investorernes tillid, og lover at "implementere makropolitiske tilpasninger som reaktion på ændringerne i den økonomiske situation" samt at "effektivt styrke det finansielle tilsyn, fokusere på at udvide den indenlandske efterspørgsel, øge tilliden og forhindre risici og fremme et vedvarende opsving i økonomien".

Den kinesiske økonomi voksede med 1,3 pct. i sæsonkorrigerede tal i tredje kvartal hurtigere end forventet, mens data for privatforbrug og industriaktivitet i september også overraskede på topsiden. Det tyder på, at en seneste byge af politiske tiltag er ved at styrke et opsving.

Centralbanken vil holde den kinesiske yuan stabil, og forhindre risikoen for unormale udsving i grænseoverskridende kapitalstrømme og opretholde stabilitet på valutamarkedet samt fremskynde bankens plan for større internationalisering af yuan.

Samtidig skal der etableres et risikoadvarsels- og kontrolsystem for oversøiske investeringer.

Indenlandsk vil People's Bank of China hjælpe de finansielle institutioner med at løse lokale statsgældsrisici, og ikke mindst lokalregeringernes finansieringsformer.

Og som den sidste kanin, guvernør Pan Gongsheng trækker op af hatten, er en forsikring om, at People's Bank of China vil løse misligholdelsesrisikoen for de store ejendomsselskabers obligationer og forhindre risikosmitte på aktie-, obligations- og valutamarkederne.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  macro❯  Kina❯ 

Seneste nyheder