Obligationer/middag: Rentero med let stigende tendens

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 12:37  |  

Der er onsdag middag tæt på stilstand på obligationsmarkedet, hvor renten på den toneangivende danske tiårige statsobligation ligger på 2,48 pct.

Det er 2 basispoint højere end lukkeniveauet tirsdag eftermiddag og 1 basispoint højere end åbningsrenten onsdag morgen.

Udviklingen spejler en rentestigning i USA natten til onsdag og i London onsdag middag på tilsvarende 2 basispoint, mens der på de store europæiske obligationsmarkeder i Frankfurt og Paris ses rentestigninger på 3 basispoint.

Onsdagens nøgletalskalender byder på blot marginal inspiration til handlerne.

Fra Tyskland har der været nyt fremme om industriproduktionen i marts, som faldt lidt mindre, end det ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News var ventet blandt økonomerne.

Den afdæmpede udvikling dagen før Kristi himmelfartsdag følger fire handelsdage med rentefald efter mindre høgeagtige meldinger end ventet fra den amerikanske centralbank i sidste uge fulgt op af en dårligere end ventet arbejdsmarkedsrapport for april, der kan indikere, at økonomien er på vej ned i gear.

Men tirsdag aften udtalte Neel Kashkari , som er chef for Federal Reserves afdeling i Minneapolis, ifølge Bloomberg News, at den amerikanske centralbank formentlig vil holde renten i det restriktive niveau, hvor den har været siden juli sidste år, i en længere periode endnu.

- Det mest sandsynlige scenario er, at vi bliver siddende her i en lidt længere tidsperiode, sagde Neel Kashkari.

Senere onsdag ventes taler fra tre topfolk i den amerikanske centralbank: Philip N. Jefferson, Susan Collins og Lisa D. Cook.

.\\˙ MarketWire

Henning Lars Nielsen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯