Valuta: Japanske yen tilbage på glidebanen trods nye advarsler

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 06:32  |  

Japanske yen er på vej tilbage på glidebanen og svækkes mod især dollar, mens markedsdeltagerne igen spejder efter tegn på intervention fra de japanske myndigheder side.

Advarsler skorter det ikke på, men renteforskellen mellem den japanske valuta og de øvrige valutagrupper og især mod amerikanske dollar er intakt og presser konstant på kursrelationen.

Dollarindekset, der vægter amerikanske valuta over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger tirsdag morgen i 105,19 mod 105,00 mandag eftermiddag.

Den japanske valuta tynges af den massive rentegab og markedet trodser nye advarsler fra japanske embedsmænd, der allerede - formodentlig - stod bag adskillige runder af yenopkøb i sidste uge.

Sidste fredag styrkedes yen til under 152 yen per dollar, da blødere end forventet amerikanske jobdata pustede til de allerede store positioner, som opstod efter, hvad Bank of Japans data antydede, var intervention på tæt på 60 mia. dollar.

Japans finansministerium har stædigt afholdt sig fra at kommentere, om det var dem som stod bag dollarsalget, men den japanske vicefinansminister for internationale anliggender, Masato Kanda, som er hovedansvarlig for Japans valutapolitik, er igen ude for at fastslå, at regeringen "vil fortsætte med samme faste tilgang" til, hvad han kalder, "uordentlige" yen-bevægelser.

Men med udskydelsen af de ventede rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, og den til stadighed forsigtige tilgang til pengepolitiske stramninger fra Bank of Japan efter den første renteforhøjelse siden 2007 i marts, er kløften mellem de ultralave japanske langsigtede renter og de tilsvarende amerikanske massive 370 basispoint.

- Dollar-yen forbliver sandsynligvis attraktiv for markedsdeltagere på grund af den fortsat store renteforskel mellem USA og Japan og grundlæggende god risikoappetit. Risikoen er, at dollar-yen kryber tilbage og tvinger Japans finansministerium til at gribe ind, skriver valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney i et notat ifølge Reuters.

Og den risiko er netop, hvad markedsdeltagerne spejder efter i markedet tirsdag morgen.

Dollar koster tirsdag morgen 154,53 yen mod 153,93 mandag eftermiddag.

Euro koster 1,0765 dollar mod 1,0780 dollar mandag eftermiddag, mens pund koster 1,2555 dollar mod 1,2578 dollar mandag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯