Vestas-topchef er "meget komfortabel" med forventningerne efter første kvartal som planalgt

Udgivet den 02-05-2024  |  kl. 10:16  |  

Vindmølleproducenterne Vestas er ifølge selskabets topchef, Henrik Andersen, kommet godt i gang med året, og han er "meget komfortabel" med den prognose, som bliver fastholdt i regnskabet for første kvartal.

Selskabets mølleleveringer, og dermed omsætning og indtjening, var ellers lavere end analytikerens forventninger i første kvartal - men udviklingen i årets første tre måneder flugter helt med Vestas' egne forventninger, siger Henrik Andersen i et interview med MarketWire.

- Vores første kvartal er forløbet helt efter vores egne forventninger. Vi er fint i gang med året, men det er jo også klart, at når man har en omsætning på mølleleverancerne, som ikke er højere, så kniber det med at dække afskrivningerne og deres faste omkostninger.

- Derudover har stadigvæk den del med, at vi leverer på nogle af de her lavere margin-kontrakter - det regner vi med at være igennem ved årets udgang. Vi har et år, som er velplanlagt, og vores forudsætning og vores prognose for hele året om en margin på 4-6 pct. er vi meget komfortable med, siger Henrik Andersen.

Første kvartal er traditionelt et lille kvartal for mølleleveringer hos Vestas, der traditionelt henter langt størstedelen af omsætningen og indtjeningen i andet halvår.

Vestas leverede i første kvartal møller med en kapacitet på 1720 megawatt, hvilket var noget under analytikernes forventninger på 2142 megawatt - og under de 2317 megawatt, der blev leveret i samme kvartal sidste år.

Derfor lå både omsætning og bruttoresultat i kvartalet også noget under analytikerforventningerne. Bruttomarginen er dog blevet løftet til 9,1 pct. i første kvartal fra 6,6 i samme kvartal sidste år.

Også i 2024 er der udsigt til et "bagtungt" år. Det gælder ikke mindst i USA, hvor Vestas har skalleret kraftigt op på sine fabrikker i Colorado for at kunne eksekvere på de mange ordrer, som selskabet indgik i USA i slutningen af 2023.

- Vores andet halvår bliver større en første halvår. Det er der ikke nogen overraskelse i - det er de fleste år i Vestas-regi. Og i USA begyndte ordrerne for alvor at komme sidste år.

- Vi ansætter derfor medarbejdere i USA på fabrikkerne i Brighton og Windsor for at bygge op til store leverancer i og omkring Americas i andet halvår. Så tingene forløber helt efter planen, og der er ikke rigtigt noget, vi sidder og er utilfredse med, siger Henrik Andersen.

Ved udgangen af første kvartal havde Vestas 30.064 medarbejdere, hvilket er 1437 flere end på samme tid et år tidligere.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  CEO❯  Shares❯