Europa/aktier: Danske selskaber i top og bund i stigende Stoxx 600

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 12:48  |  

Der er overordnet god stemning på aktiebørserne i Europa fredag tidligt på eftermiddagen - inden den amerikanske jobrapport for april offentliggøres kl. 14.30 dansk tid.

Det brede europæiske Stoxx 600-indeks ligger ved 12.45-tiden 0,4 pct. højere anført af it-aktierne og aktier inden for cyklisk forbrug med stigninger i de to sektorer på omkring 1,2 pct.

Sundhedsaktierne ligger omvendt i bunden med et fald på 1 pct.

- Overordnet er markedsstemningen positiv i Europa, efter de bløde toner fra den amerikanske centralbank tidligere på ugen og et fornuftigt regnskab torsdag aften fra Apple, som også starter et stort aktietilbagekøbsprogram, siger senioraktierådgiver Martin Munk fra Jyske Bank.

Tyske Henkel, der er kendt for vaskemidler, rengøringsprodukter, kosmetik og andre kemiprodukter, stiger 6,6 pct., efter at pæne foreløbige tal for første kvartal baner vejen for en opjustering af forventningerne til hele året.

Selskabet venter nu en organisk salgsvækst på 2,5-4,5 pct. mod tidligere 2-4 pct.

Også forventningerne til indtjeningen får et nøk op.

Også danske Novonesis og Genmab ligger med i top-5 i Stoxx 600-indekset med stigninger på henholdsvis 5,7 og 5,3 pct. efter de to selskabers regnskaber.

I bunden ligger det tyske kobberselskab Aurubis, efter at finanshuset UBS har dobbeltsænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "køb".

Danske Bank ligger også sløjt med et fald på 6,5 pct., da nettorenter skuffede i første kvartal og ledelsen gav udtryk for, at det ikke har planer om yderligere aktietilbagekøb i år udover de tidligere annoncerede.

Desuden falder Novo Nordisk 4,4 pct., som efterdønninger oven på torsdagens regnskab fra medicinalkoncernen. Derudover er amerikanske Amgen kommet med opmuntrende nyt om sin fedmekandidat.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯