Europa/aktier: Rockwool endte i toppen af let stigende Stoxx 600

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 17:44  |  

De europæiske aktier fik et ekstra rygstød fredag eftermiddag, efter at amerikanske jobtal havde styrket håbet om rentenedsættelser i USA senere på året, men hen mod lukketid faldt markedet tilbage til nær udgangspunktet før nøgletallene.

Det blev dog til et plus i det brede Stoxx 600-indeks på 0,4 pct. anført af sektorerne teknologi og cyklisk forbrug på henholdsvis 1,9 og 1,3 pct.

I modsatte retning trak energi og sundhed med fald på 0,8 og 0,5 pct.

Tyske Henkel, der er kendt for vaskemidler, rengøringsprodukter, kosmetik og andre kemiprodukter, steg 7,1 pct., efter at pæne foreløbige tal for første kvartal baner vejen for en opjustering af forventningerne til hele året.

Selskabet venter nu en organisk salgsvækst på 2,5-4,5 pct. mod tidligere 2-4 pct.

Også forventningerne til indtjeningen får et nøk op.

Der var dog dansk på toppen i Stoxx 600 i form af Rockwool, som efter stærke tal for første kvartal og en opjustering af forventningerne til hele året endte 10,5 pct. højere.

I bunden endte det tyske kobberselskab Aurubis med et fald på 10,1 pct., efter at finanshuset UBS har dobbeltsænket anbefalingen af aktien til "sælg" fra "køb".

Danske Bank lå også sløjt med et fald på 4,6 pct., da nettorenter skuffede i første kvartal og ledelsen gav udtryk for, at det ikke har planer om yderligere aktietilbagekøb i år udover de tidligere annoncerede.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯