Råvarer: Oliepriserne stabiliserer sig og går mod et ugentligt fald

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 08:55  |  

Oliepriserne stiger en smule fredag på udsigten til, at Opec+ forlænger sine produktionsnedskæringer.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster fredag morgen 83,95 dollar mod 83,34 dollar torsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 79,21 dollar mod 78,85 dollar torsdag eftermiddag.

Oliepriserne er på vej mod ugentlige tab på grund af økonomisk usikkerhed i USA, mens krigen mellem Israel og Hamas kun viste få tegn på at forstyrre de globale olieforsyninger.

Faldet sker kun få uger før det næste møde i Organisationen af Olieeksporterende Lande og allierede under ledelse af Rusland, som tilsammen kaldes Opec+.

Kilder fra Opec+-organisationen fortæller, at gruppen vil forlænge sine frivillige nedskæringer i olieproduktionen på 2,2 mio. tønder om dagen i juni, hvis efterspørgslen på olie ikke stiger, men gruppen har endnu ikke indledt formelle forhandlinger forud for mødet den 1. juni.

Markedet har rettet blikket mod amerikanske økonomiske data og indikationer for det fremtidige udbud af råolie.

Senere fredag offentliggøres den månedlige amerikanske jobrapport, som er en vigtig indikator for det amerikanske jobmarked og tages i betragtning af Federal Reserve, når renteniveauet skal fastsættes. Højere renter belaster typisk økonomien, og det kan reducere olieefterspørgslen.

Fredag offentliggør olieserviceselskabet Baker Hughes sin ugentlige optælling af olie- og gasrigge, der er en indikator for den fremtidige råolieproduktion.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld fredag morgen 2307,02 dollar mod 2304,21 dollar torsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Oliver Ankjær Christiansen

Tags:  Natural Resources❯