Valuta: Yen svækkes igen på japansk helligdag

Udgivet den 06-05-2024  |  kl. 06:32  |  

Valutamarkedet er præget af stabilitet mandag morgen, hvor de japanske markedsdeltagere er fraværende grundet en lokal helligdag i Japan.

Også valutahandlens største marked, London, er lukket for den traditionelle May Bank Holiday.

Dollarindekset, der vejer den amerikanske valuta over for euro, den japanske yen, det britiske pund, den canadiske dollar, schweizerfranc og den svenske krone, ligger mandag morgen i 105,08 mod 105,04 ved 17-tiden fredag eftermiddag og mod 106,03 for en uge siden.

Kun yen rør lidt på sig efter sidste uges voldsomme udsving med først en svækkelse til et niveau ikke sit i adskillige årtier efterfulgt af - formodet - intervention fra de japanske myndigheders side på tidspunkter, hvor markedet var præget af lav likviditet og begrænset volumen.

Vigende amerikanske renter oven på fredagens overraskende svage arbejdsmarkedsrapport har givet et pusterum til den ellers fortsatte styrkelse af dollar over for yen.

For presset på valutakrydset skyldes de høje amerikanske renter og knap så optimistiske udsigter til pengepolitiske lempelser i Washington. Rentedifferencen har længe givet anledning til rentearbitrage, da forskellen mellem den japanske og den amerikanske rente har overskygget risikoen for tab på valutakursen.

Den japanske centralbank, Bank of Japan, har fastholdt en lempelig retorik på trods af den efter japanske forhold stærke pengepolitisk stramning, der trods en yderst begrænset renteforhøjelse på 0,1 pct. i sidste måned, har givet et stærkt signal til markedet om, at tiden med negative renter i Japan er ved at være en saga blot.

Trods den formodede japanske intervention, er det bredere makromiljø stadig negativt for yen, vurderer Goldman Sachs, der bemærker, at interventionssucces kun har en stakket frist, men alligevel kan vise sig at have positive effekter.

- At købe tid er stadig værdifuldt, da det reducerer potentialet for økonomisk tilbagefald fra valutakursjusteringen, og det kan stabilisere valutaen, indtil den økonomiske baggrund bliver mere støttende for yen, skriver Goldman Sachs i et notat ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Fredagens bløde amerikanske jobrapport har øget markedets håb om, at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, måske alligevel kan sænke renten to gange i år.

Markedet prissætter nu 45 basispoints rentenedsættelser i år - med en reduktion i november fuldt indpriset.

Renten på den toneangivende toårige amerikanske statsobligation faldt fredag med 6 basispoint til 4,82 pct., efter at den på et tidspunkt havde rundet en bund på 4,71 pct.

Dollar koster mandag morgen 153,96 yen mod 152,90 yen fredag eftermiddag og 160,17 yen, da yensvækkelsen var på sit højeste sidste mandag.

Euro ligger samtidig i 1,0763 dollar mod 1,0766 dollar fredag eftermiddag, og pund koster 1,2544 dollar mod 1,2546 dollar fredag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯