Obligationer/middag: Renter falder for fjede dag i træk

Udgivet den 07-05-2024  |  kl. 12:16  |  

Renterne på det danske obligationsmarked falder tirsdag for fjerde dag i træk, hvilket afspejler stigende forventninger til en snarlig rentenedsættelse i Europa - og måske senere på året også fra USA.

Mandag aften gentog John Williams, der er chef for Den amerikanske Centralbank Federal Reserves afdeling i New York, meldingen fra topchef Jerome Powell om, at den næste ændring af renten formentlig er ned.

Det var mandag aften med til at sende renten på den tiårige amerikanske statsobligation lidt lavere, hvilket smittede af herhjemme tirsdag morgen.

Herhjemme ligger renten på den tiårige danske statsobligation tirsdag middag 2 basispoint lavere i 2,47 pct.

Ifølge rådsmedlem i Den Europæiske Centralbank, ECB, Pablo Hernandez de Cos kan centralbanken begynde at sænke sin ledende rente på næste måned rentemøde "hvis der ikke kommer rystelser i forbrugerpriserne".

- Hvis inflationsudsigterne er fastholdt så vil det efter min opfattelse være tilrådeligt at begynde at sænke det nuværende niveau af monetær restriktion i juni, siger Pablo Hernandez de Cos, der er centralbankchef i Spanien.

Næste møde i ECB er 6. juni, hvor der er store forventninger til en rentenedsættelse på 25 basispoint fra det nuværende niveau på 4,0 pct. for bankens ledende rente.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯