Råvarer: Oliepriserne er stort set uændrede forud for lagerdata

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 07:19  |  

Oliepriserne er stort set uændrede onsdag morgen på trods af, at industridata viser en ophobning af både råolie- og brændstoflagre i USA, der er et tegn på svag efterspørgsel.

Det skriver Reuters.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster onsdag morgen 82,82 dollar mod 82,79 dollar tirsdag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 78,07 dollar mod 78,00 dollar tirsdag eftermiddag.

De amerikanske råolielagre steg med 509.000 tønder i ugen op til den 3. maj, siger markedskilder med henvisning til tal fra brancheorganisationen American Petroleum Institute (API). Lagrene af benzin og destillerede brændstoffer steg også.

Det amerikanske energiministerium offentliggør de officielle tal senere onsdag. Analytikere adspurgt af Reuters forventer, at de amerikanske råolielagre er faldet med omkring 1,1 mio. tønder i sidste uge.

I mellemtiden har håbet om en våbenhvile i Gaza lagt pres på oliepriserne i de seneste sessioner, og nogle analytikere fortæller, at risikopræmien på olie er faldet i takt hermed.

USA mener, at forhandlinger om en våbenhvile i Gaza bør kunne lukke kløften mellem Israel og Hamas. Direktøren for den amerikanske efterretningstjeneste, Bill Burns, rejser til onsdag til Israel for at tale med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu, og andre topembedsmænd, oplyser en kilde med kendskab til sagen til Reuters.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 2318,68 dollar mod 2314,37 dollar tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Oliver Ankjær Christiansen

Tags:  Natural Resources❯