Siemens Gamesa fortsætter med blodrøde regnskabstal - og skifter topchef til sommer

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 07:33  |  

Vindmølleproducenten Siemens Gamesa, som indgår i Siemens Energy-koncernen, kom ud af andet kvartal af regnskabsåret 2023/24 med et underskud på 448 mio. euro svarende til 3,3 mia. kr.

I samme periode sidste år var underskuddet på 374 mio. euro, fremgår det af Siemens Energys regnskab onsdag morgen.

I gennem længere tid har Siemens Gamesa været udfordret af kvalitetsmæssige problemer, der i en længere periode har afholdt selskabet fra at sælge flere af sine store og nyeste landmøller.

Det kan også ses på ordreindgangen, som i andet kvartal faldt 75,7 pct. fra samme periode sidste år til blot 881 mio. euro.

- Som forventet faldt ordrerne kraftigt i forhold til et stærkt kvartal året før. Onshore-ordrer var fortsat påvirket af en midlertidig afbrydelse af salgsaktiviteterne for 4.X- og 5.X-møllerne. Derudover modtog offshore- og servicevirksomhederne ikke nogen store ordrer, der kan sammenlignes med samme kvartal året før, som omfattede en ordre på 1,7 mia. euro i Storbritannien, skriver Siemens Energy.

Omsætningen i kvartalet opgøres til 2314 mio. euro svarende til det fald på 4,6 pct. på årsbasis, mens driftsmarginen var minus 15,8 pct. - på niveau med sidste år.

I andet halvår venter Siemens Energy, at omsætningen i Siemens Gamesa vil ligge væsentligt over første halvår, "især drevet af den fortsatte opskalering på offshore-området."

I en særskilt meddelelse fortæller selskabet også, at Siemens Gamesas 62-årige topchef, Jochen Eickholt, stopper efter gensidig aftale den 31. juli.

- Jochen Eickholt har informeret bestyrelsen i Siemens Gamesa, at han efter gensidig aftale træder tilbage fra sin stilling som CEO den 31. juli 2024 og forlader virksomheden den 30. september 2024. Han vil blive efterfulgt af Vinod Philip den 1. august 2024, skriver selskabet.

Vinod Philips er er en del af koncernledelsen hos Siemens Energy, og hans efterfølger som Head of Global Functions (herunder IT, Purchasing, Innovation, Logistics, Project Management) vil blive annonceret på et senere tidspunkt.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯