Valuta: Tempo og timing af renteredukitioner i USA i fokus

Udgivet den 08-05-2024  |  kl. 06:32  |  

Investorer fortsætter med at være fokuseret på tempoet og timingen af rentenedsættelser fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, onsdag morgen.

Ugen byder ikke på de store tunge økonomiske data, og markedsdeltagerne er derfor optaget af kommentarere fra centralbank-topfolk.

Samtidig fortsætter japanske yen glidebanen og markedet tester igen det japanske finansministeriums tålmodighed.

Dollarindekset, der vægter dollar over for euro, japanske yen, britiske pund, canadiske dollar, schweizerfranc og svenske kroner, ligger onsdag morgen ved 5-tiden i 105,56 mod 105,12 tirsdag eftermiddag.

Den mindre styrkelse af dollar kommer i kølvandet af kommentarer fra den amerikanske centralbanks chef for afdelingen i Minneapolis, Neel Kashkari, der tirsdag sagde, at det er for tidligt at erklære, at inflationen definitivt er gået i stå.

Og selv om det ikke har haft meget indflydelse på sandsynligheden for kommende rentenedsættelser, styrkes dollar en anelse, da det giver en effekt i japanske yen, der svækkes.

- Markedet ignorerer kommentarer fra Minneapolis Feds Kashkari, som hører til i den strammeragtige ende af spektret, men som ikke har stemmeret i år, siger FX-strateg Rodrigo Catril fra National Australia Bank i Sydney til Reuters.

Enhver form for indikation af, at den store renteforskel mellem dollar og yen opretholdes, øger presset på den japanske valuta.

Yen er på konstant retræte efter at have ramt et toppunkt på 151,86 yen per dollar i sidste uge på baggrund af formodet intervention fra japanske myndigheder.

Bank of Japans guvernør Kazuo Ueda sagde onsdag morgen, at centralbanken vil undersøge effekten af yen-bevægelser på inflationen, når der indikeres ændringer i pengepolitikken, mens landets finansminister, Shunichi Suzuki, igen fremsatte advarsler om, at myndighederne er klar til at reagere på, hvad der anses som for volatile bevægelser i valutamarkedet.

- Hvis vi skulle se en pludselig, skarp stigning i dollarkursen mod yen, så forventer jeg, at de træder ind på markedet for at støtte yen. Men hvis vi fortsætter med at se en gradvis stigning op, tvivler jeg på, at de træder ind, men der er naturligvis en risiko for det, siger valutastrateg Carol Kong fra Commonwealth Bank of Australia i Sydney til Reuters.

Analytikere peger på, at intervention fra Tokyos side kun tjener som et midlertidigt pusterum for yen, da den massive renteforskel mellem USA og Japan stadig er til stede.

Pund sterling svækkes en anelse forud for Bank of Englands pengepolitiske beslutninger i morgen, torsdag, hvor fokus vil være på, hvor hurtigt centralbanken eventuelt vil begynde at sænke renten.

Analytikere forventer, at centralbanken vil lade døren stå åben for en reduktion af renten allerede i juni.

Euro koster onsdag morgen 1,0742 dollar mod 1,0778 dollar tirsdag eftermiddag, og pund koster 1,2490 dollar mod 1,2554 dollar tirsdag.

Dollar ligger samtidig i 155,16 yen mod 154,42 yen tirsdag eftermiddag.

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Forex❯