Danske Banks topchef: Vi fortsætter med stabile og tilfredsstillende resultater

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 08:03  |  

Dansk Bank kom ud af første kvartal med "tilfredsstillende resultater."

Det siger bankens topchef, Carsten Egeriis, i en kommentar til udviklingen i årets tre første måneder.

- Der er fortsat stor makroøkonomisk usikkerhed, ikke mindst på grund af det geopolitiske landskab. Billedet er stadig meget broget, siger han i en kommentar.

Han peger på, at de nordiske økonomier klarer sig på mange områder godt, mens nogle virksomheder oplever modvind, blandt andet i byggebranchen, at arbejdsløsheden fortsat er lav, og for husholdningerne er realindkomsten ved at blive genoprettet.

- For Danske Bank var første kvartal 2024 en fortsættelse af de stabile og tilfredsstillende resultater, vi skabte i 2023. Samlet set steg vores indtægter på baggrund af god kundeaktivitet på tværs af forretningen, vores fortsatte fokus på effektivitet holdt omkostningerne nede, og udlånsporteføljens stærke kreditkvalitet betød, at nedskrivninger på udlån var beskedne, siger han om resultaterne.

Nedskrivningerne på udlån landede på 101 mio. kr. Her havde analytikerne ventet 332 mio. kr. mod 147 mio. kr. i januar, februar og marts 2023.

Bundlinjen blev på 5629 mio. kr. mod ventede 5574 mio. kr. og 5167 mia. kr. i perioden sidste år.

Carsten Egeriis påpeger, at der har været øget efterspørgsel efter banklån og investeringsprodukter:

- Det førte sammen med det normaliserede renteniveau til en stigning i nettorenteindtægterne, mens kundeaktiviteten bredt set medførte en stigning i nettogebyrindtægterne, siger han.

Banken fastholder sine forventninger til 2024 om et overskud på 20-22 mia. kr.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  CEO❯  Shares❯