Netcompanys topchef: Uden påskeeffekten ligger marginen over prognoseintervallet

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 09:08  |  
Arkiv: Foto

It-selskabet Netcompany har fået en god start på 2024, hvor indtjeningsevnen uden påskeeffekten allerede er over det udmeldte interval.

Det siger administrerende direktør André Rogaczewski til MarketWire efter Netcompanys regnskab for første kvartal 2024.

Påskens placering i første kvartal i år fremfor andet kvartal sidste år har betydet tre færre arbejdsdage i Danmark og Norge og samlet set en negativ effekt på omsætning på cirka 3 pct.point.

- Det er faktisk meget. Havde påsken ligget på samme tidspunkt som sidste år, så ville vi have haft en vækst på 6,6 pct. med en margin på over 18 pct., fortæller Netcompanys topchef.

Målt på omsætningen har Netcompany for i år guidet med en vækst på 7-10 pct., så det er lige i underkanten af prognoseintervallet. Til gengæld er 18 pct. toppen af intervallet for den justerede EBITDA-margin, hvor bunden lyder på 15 pct.

Et kvartal uden negativ vækst for det klart største forretningsområde, Danmark, er med til at drive den gode start på året, som Netcompanys topchef kalder for "straight down the fairway".

I årets tre første måneder har den danske forretning leveret en flad udvikling sammenlignet med et fald på 3,6 pct. i fjerde kvartal sidste år og et fald på 0,2 pct. for hele 2023.

It-selskabets topchef forklarer, at der er blevet travlt i den danske del af forretningen, der udgør lige under halvdelen af hele koncernen målt på omsætningen.

- Sidste år havde vi mindre travlt, men nu har vi fået godt gang i butikken. Det er en god start på året. Du skal huske, at vi sammenligner med et kvartal sidste år, som var det stærkeste kvartal sidste år, udtaler han og fortsætter:

- Det er ret godt på kort tid. Det betyder bare, at alle er kommet i sving.

It-selskabets administrerende direktør fremhæver også den bedre visibilitet med henvisning til ordrebogen, der er 10 pct. større end på samme tidspunkt sidste år, samt succesen med at genbruge så meget af som muligt at teknologi og metoder.

Med påskens placering i andet kvartal ville Netcompanys danske forretning have haft en omsætningsvækst, der var 5 pct.point højere, mens marginen ville ligge 2 pct. højere, fremhæver André Rogaczewski.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  CEO❯  Shares❯