Obligationer/middag: Renterne er trukket lidt ned før jobtal fra USA

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 12:22  |  

Små rentefald præger fredag middag obligationsmarkederne i Europa forud for dagens helt store begivenhed - den amerikanske jobrapport for april.

Investorerne ser normalt jobrapporten igennem for at vurdere, hvad den betyder for den amerikanske centralbank Federal Reserves pengepolitik og dermed udsigten til renteændringer.

Men Jyske Bank peger på, at Fed-chef Jerome Powell efter bankens møde tidligere på ugen indikerede, at banken godt kan sænke renten, selvom jobvæksten er stærk, hvis blot inflationen fortsætter med at aftage.

- Dermed er Feds reaktionsfunktion blevet lidt ændret, og investorerne kan vise en lidt større overbærenhed med en stærk jobvækst. Investorerne vil dog fortsat holde øje med jobvæksten i marts, revideringer af de to foregående måneder samt med arbejdsløsheden, skriver Jyske Bank i en kommentar.

Renten på den ledende tiårige statsobligation ligger fredag middag i 2,55 pct., hvilket er 2 basispoint lavere end torsdag, hvor renten også dykkede 3 basispoint.

Klokken 14.30 dansk tid lander den amerikanske jobrapport, der ifølge Bloomberg ventes at vise et fald i jobskabelsen uden for landbruget til 240.000 stillinger fra 303.000 i marts.

Ledigheden ses uændret i 3,8 pct., mens lønstigningerne på årsbasis ventes at aftage til 4,0 pct. fra 4,1 pct.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Bonds❯  Danmark❯  Intraday❯