Trump Medias revisor anklages for omfattende svindel af de amerikanske børsmyndigheder

Udgivet den 03-05-2024  |  kl. 17:05  |  

Revisionsfirmaet for Donald Trumps selskab, Trump Media & Technology Group, anklages af de amerikanske børsmyndigheder for omfattende svindel.

Som konsekvens af mere end 1500 fejlbehæftede indberetninger vil revisionsfirmaet BF Borgers og stifteren, Benjamin Borgers, permanent få frataget retten til at praktisere og udøve revisioner.

Dertil skal selskabet betale en bøde på 14 mio. dollar til børsmyndighederne Securities and Exchange Commission (SEC).

Det skriver Bloomberg News.

SEC lægger ikke fingre imellem i sin anklage af Trump Medias revisor, der i en meddelelse kritiseres for svigt og for at udøve fuprevisioner.

- Fordi investorer afhænger af revisorgodkendte regnskaber fra offentlige selskaber, når de træffer investeringsbeslutninger, spiller revisorerne og revisionsfirmaet, der gennemgår regnskaberne, en afgørende rolle for de finansielle markeder, siger Gurbir Grewal, der er chef på håndhævelsesområdet i SEC, i meddelelsen.

- Borgers og hans firma har fuldstændig svigtet den rolle, men takket være et minutiøst arbejde fra SEC's ansatte, er Borgers og hans fuprevisioner blevet lukket ned permanent, fortsætter han.

SEC oplyser ikke, om Trump Media hører blandt de selskaber, hvor BF Borgers har svindlet med revisionen.

I anklagen fremgår det desuden, at BF Borgers i perioden mere end fordoblede antallet af kunder i perioden 2019 til 2021 - dog uden at ansætte flere til at løfte arbejdsbyrden. Angiveligt skulle én enkelt person have stået for hele 147 revisioner, skriver SEC ifølge Bloomberg News.

BF Borgers er ikke vendt tilbage på Bloomberg News' henvendelse. Trump Media oplyser, at selskabet "ser frem til at arbejde med en ny revisionspartner i henhold til dagens afgørelse fra SEC".

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯