USA/åbning: Tesla tager teten i grøn åbning med masser af regnskabsnyt

Udgivet den 24-04-2024  |  kl. 15:42  |  

Teslas batterier er fuldt opladede onsdag i de første handler på Wall Street, hvor elbilproducenten tager et markant kurshop på regnskabsnyt.

Samlet er Wall Street på den grønne gren ved åbningen, hvor S&P 500-indekset stiger 0,2 pct., Nasdaq øger 0,6 pct., og Dow Jones ikke helt kan finde retningen efter tirsdagens fremgang for trekløveret.

Inden handelsstart er Tesla, AT&T samt Boeing - bare for at nævne nogle få - kommet med regnskaber. Derudover kommer Meta, Microsoft og Alphabet med regnskaber senere på ugen. Og i takt med, at virksomhedernes regnskabssæson blusser op, anslås det, at den justerede indtjening vil vokse med 6 pct. i kvartalet i forhold til for et år siden, viser LSEG-data ifølge Reuters.

- Den store mængde af regnskaber i denne uge giver investorerne meget mere at fokusere på end rene makrobegivenheder, siger Sophie Lund-Yates, aktieanalytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

TESLA I TOPFORM

Teslas regnskab, der blev lagt frem sent tirsdag, viste et skuffende første kvartal. Til gengæld kunne elbilproducenten annoncere, at farten på en lancering af nye og billigere elbilmodeller sættes op.

- Vi har opdateret vores fremtidige køretøjsportefølje for at fremskynde lanceringen af nye modeller før vores tidligere annoncerede start på produktionen i anden halvdel af 2025, hedder det i kvartalsregnskabet.

Tesla fortæller, at fremskyndelsen dog vil medføre færre reduktioner i omkostningerne, mens volumenerne omvendt kan øges på en mere "kapitaleffektiv" måde.

Elbilkoncernen oplevede imidlertid i sit første kvartal en sjælden, men dog ventet, tilbagegang i omsætningen på 9 pct. til 21,30 mia. dollar mod ventede 22,30 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 45 cent, sammenlignet med 85 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 52 cent, ifølge Bloomberg News.

Tesla stiger markante 11,1 pct. til 160,73 dollar og trækker andre elbilproducenter med op.

Lucid ligger 1,4 pct. højere, Nikola stiger 0,8 pct., og den amerikanske notering for Nio lægger 4,9 pct. til aktiekursen efter et plus på 3,8 pct. på børsen i Hongkong.

Telekommunikationsgigant AT&T er også til eksamen og er bestået med et plus på 1,7 pct. Indtjeningen i første kvartal var lige akkurat bedre end ventet. Her blev realiseret en justeret indtjening per aktie på 55 cent, mens der af analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet 53 cent.

AT&T fik i første kvartal 389.000 nye internetkunder. Her var dog ventet en kundetilvækst på 415.919. Til gengæld steg antallet af mobilabonnementer med 349.000 mod ventet 303.359.

TEXAS SER BEDRING

Texas Instruments stiger 6,0 pct., efter en bedre end ventet salgsprognose peger i retning af, at der er bedring i markedet.

Chipproducenten regner med et salg i sit andet kvartal i intervallet 3,65-3,95 mia. dollar, og selv om midtpunktet på 3,80 mia. dollar på årsbasis vil være en tilbagegang på 16 pct., så er det en tand bedre end analytikerne på Wall Streets forventning om en toplinje på 3,78 mia. dollar.

Fly- og våbenproducenten Boeings brændte mindre kapital af i første kvartal end ventet blandt analytikerkorpset. En omsætning og et driftstab for kommercielle fly, der også lander over konsensus, er med til at øge interessen for aktien, der i den indledende handel ligger 4 pct. højere end tirsdag.

Boeings første tre måneder af året er blevet overskygget af de negative effekter fra en næsten katastrofal ulykke den 5. januar, der har rykket virksomhedens produktion, økonomi og ledelse.

I løbet af kvartalet har Boeing bremset 737-produktionen til under 38 om måneden. Det er det loft, der er pålagt af myndighederne, mens Boeing arbejder på sine forbedringer.

Derudover stiger selskabet bag Facebook, Meta Platforms, og Snap med henholdsvis 1,4 pct. og 2,3 pct. højere, efter at det amerikanske senat sent tirsdag vedtog et lovforslag, der vil forbyde Tiktok i USA, hvis dets ejer, det kinesiske tech-firma Bytedance, ikke frasælger sin amerikanske afdeling.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Market Open❯  Shares❯  USA❯ 

Seneste nyheder

17:44 Europa/aktier: Rockwool endte i toppen af let stigende Stoxx 600
17:05 Trump Medias revisor anklages for omfattende svindel af de amerikanske børsmyndigheder
17:04 Fredagens aktier: Positiv ugeafslutning efter jobtal, regnskaber og Rockwool-opjustering
17:02 Fredagens obligationer: Rentefald tiltog i styrke efter jobtal fra USA
16:15 Rockwool i stærk start på 2024: Estimaterne skal op, mener Jyske
15:32 USA/åbning: Jobtal giver ekstra vitaminboost til amerikanske aktier fra børsstarten fredag
14:57 Økonomer om amerikanske jobtal: Opbremsning er et skridt i den rigtige retning
14:54 Valuta: Dollar svækkes efter opbremsning i jobskabelsen i USA
14:37 C25 går lodret op og renter ned efter svage jobtal fra USA
14:35 Amerikansk rapport viser lavere jobskabelse og lønstigninger end ventet
14:00 USA/aktier: Apple står til stor gevinst fra start - jobtal er dagens joker
13:49 Rockwool opjusterer forventningerne til 2024 efter stærkt kvartal
13:17 Pandoras bestyrelsesformand sælger aktier for knap 5,7 mio. kr.
13:04 Ørsteds bestyrelsesformand købre aktier for knap en halv mio. kr.
13:01 Novo Nordisk og Mærsk stopper samarbejde med Copenhagen Pride
12:48 Europa/aktier: Danske selskaber i top og bund i stigende Stoxx 600
12:22 Obligationer/middag: Renterne er trukket lidt ned før jobtal fra USA
11:49 Danske Banks aktie presses ekstra af skuffelse over kommentarer om aktietilbagekøb
11:48 Aktier/middag: Danske Bank og Novo trækker C25 i rødt
10:49 ALK's topchef om optimeringsplan: Skal sikre råderum til investeringer og bedre bundlinje