AKTIER: Fokusering på de kommende regnskabsaflæggelser - Lundbeck og Danske Bank

Udgivet den 06-05-2003  |  kl. 08:55  |  

Gør deres indsatser mine damer og herrer, sagde legendariske professor Tribini. De kortsigtede investorer fokuserer for øjeblikket på de kommende kvartalsregnskaber, og er i fuld gang med at positionerer sig i forhold til deres forventninger til udviklingen.

Vi er dog så tæt på årsregnskabsaflæggelsen, at de helt store overraskelser ikke burde komme, men udviklingen med Iraq-krigen og den glidende devaluering af den amerikanske USD på grund af "doubel deficit" - underskud på handelsbalancen, og statsbudgettet i USA.

Dagen byder på regnskaber fra Danske Bank, hvor det er interessant, hvad deres IT nedbrud har kostet. Det anslås i dagens medier, at det er holdt indenfor 50 mio. kr. Samtidig har der været ekstrordinære omkostninger i forbindelse med nedlukning af Danske Securities. Danske Banke lukkede mandag i kurs 126,5, hvilket var en stigning på 2,8 pct. (3,5 kr.)

Ligeledes er Lundbeck regnskabsaktuel. Her er det speciel USD, og konverteringen af patienter fra Cipramil/Celxa til Cipralex/Lexapro, der er interessant. Selskabet er i en kamp mod udløb af patentrettigheder. Investorerne tog mandag forskud på glæderne ved at handle Lundbeck op med 4,7 pct. (6,5 kr.) i kurs 144,5. Dermed testes modstandsniveauet, og et brud heraf vil udløse et teknisk købssignal med et kort potentiale til kurs 170 (200 dages snittet). Lundbeck viser endnu ikke overkøbt på RSI10.

Ellers afventes regnskaber fra Pharmexa, Haandværkerbanken og Dansk Kapitalanlæg og i morgen onsdag Nordea, Novozymes og ikke mindst GN Store Nord, der ikke længere har nogle undskyldninger efter overdragelsen af GN Nettest og hensættelser til strukturændringer, for ikke at levere varen. Torsdag vil fokus være rettet mod TDC og Carlsberg.

Generelt er KFX ved at nærme sig et overkøbt niveau, hvilket kan give problemer, såfremt 208-10 modstanden skal overvindes - men nogle gode kvartalsresultater, vil kunne ændre billedet. KFX lukkede mandag i indeks 207,61, hvilket var en stigning på 1,5 pct. (3,15 point)

Lukningen på Wall Street tegner et noget meleret billede af udviklingen på aktiemarkedet. Dow Jones lukkede med et minus på 0,6 pct. (51,11 point) i 8.531,57. S&P500 lukkede 0,4 pct. (3,53 point) lavere i 926,55. Nasdaq Composite formåede igen at lukke i plus. Spørgsmålet er dog, at se hvilken kurstrigger, der kan få indekset til at trække igennem modstandsområdet, og dermed udløse en trendændring. Noget kunne tyde på at vi skal tilbage, i indeks 1.450 til 1.480 niveauet, for at tage tilløb endnu engang. På dagschartet er RSI10 ved at vise lidt udmattelse. På den helt korte chart ligger RSI10 dog i neutral.

Der er rentemøde i dag tirsdag, men det forventes ikke at sir Alan med venner vil ændre den amerikanske styrerente. Som altid er det spændende at høre begrundelserne for beslutningen, samt om der er ændring i Bias. Der forventes regnskaber fra Cisco, Gillette og Prudential.

De asiatiske markeder lukkede i plus.Nikkei225 steg med 2,2 pct. (176,37 point) til en lukning på 8.083,56, og 8K mærket blev brudt. Stigningen giver dog ikke umiddelbart indikation om at man skal ud og købe markedet. Hong Kongs Hang Seng indeks handles en halv times tid før lukketid op med 0,3 pct. (27 point) i 8.934.

De europæiske aktier ses åbne nogenlunde på mandagens lukkeniveau med en lille negativ snert, hvis vi skal lægge morgenens handel med de europæiske indeksfutures til grund. Der vil dog være positiv fokus på medicinalaktierne, hvor Astrazneca fik godkendt cancer-midlet Iressa af FDA (USA's Food and Drug Administration).


Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:48 Europa/lukning: Danske og britiske selskaber i fokus på rød dag - Demant i bund
17:04 Onsdagens aktier: Bankerne og Pandora klarede frisag på dag inden regnskabsstorm
17:00 Onsdagens obligationer: Handlerne vågner op til melding fra Federal Reserve
16:39 Amerikanske råolielagre steg overraskende i sidste uge
16:03 Færre ledige stilliger på det amerikanske jobmarked i marts
15:47 Svitzer-topledelse køber aktier for samlet 2,9 mio. kr.
15:39 USA/åbning: Pfizer i optur på opjustering i blandet start på rentemødedag
15:36 Amerikansk apotekerkæde banker ned med 19 pct. efter nedjustering
15:06 Estee Lauder står til dyk efter forventning om lavere salg
14:34 Stærk amerikansk beskæftigelsesrapport i april - byggesten til fastholdt rente
13:45 Valuta: Dollar i stærkeste niveau siden november forud for rentemelding
13:28 USA/tendens: Pfizer i fokus efter opjustering på ellers afventende dag
13:04 Novos Ozempic og Rybelsus bliver mindre tilgængeligt i Danmark
12:58 Pfizer opjusterer indtjeningsforventningerne efter stærkt første kvartal
12:28 Spansk storbank klar med bud på rival - tilbyder præmie på 30 pct.
12:08 Europa/aktier: Sydbank i toppen af ferietynd handel - Novo synker mod bunden
11:47 Aktier/middag: Banker trækker op på stille og sur dag
11:41 Sydbank-topchef om Coop Bank: "Vi kigger på alt hvad der er på markedet"
11:23 Sydbank/CEO: Øvrige basisindtægter på øget udlån kompenserer for rentepres
10:10 Bitcoin rammer laveste niveau i to måneder