Aktier/middag: C25 kommer tilbage efter tirsdagens tæsk - pæne nøgletal trækker op

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 11:34  |  
Carlsberg - Logistik

Vestas og Ambu flyver onsdag højest i et grønt C25-indeks, hvor solide nøgletal har sendt det danske marked tilbage efter tirsdagens nedtur.

Der har fra start været fokus på inflationstal fra Spanien og de tyske delstater forud for torsdagens samlede europæiske tal. De viste, at inflationen er aftagende, og det giver en optimistisk stemning.

- Inflationen er det, der bliver holdt øje med i øjeblikket. Normalt får de tyske infaltionstal ikke vildt meget fokus, men det siger lidt om hvilken situation, vi er i. Der kommer europæiske inflationstal i morgen, og alligevel taler vi om Tyskland, siger Lars Hytting, der er chef for aktiehandel hos Artha Kapitalforvaltning, til MarketWire.

Ved middagstid ligger C25-indekset oppe med 1,1 pct. i 1705,71 efter et fald tirsdag på 1,5 pct.

VESTAS LØFTES TIL KØB

I toppen kan Vestas glæde sig over en løftet anbefaling hos tyske Berenberg til "køb" fra "hold" og et opjusteret kursmål til 210 kr. fra 180 kr.

- Vestas har leveret støt bedre marginer over de seneste kvartaler, konstaterer Berenberg-analytikerne og fremhæver, at salgspriserne er steget og omkostningerne faldet.

Marginerne vil samtidig blive forbedret, i takt med at de urentable projekter kommer ud af bøgerne - og de forbedrede salgskontrakter kommer til at fylde mere.

- Samtidig bør en stigende efterspørgsel i USA og Europa understøtte ordreindgangen med potentiale til øgede markedsandele som følge af udfordrede konkurrenter, påpeger Berenberg.

Vestas-aktien stiger 4 pct. til 182,34 kr.

Ambu ligger og kæmper med Vestas i toppen og stiger 4,4 pct. til 93,68 kr., hvor også Genmab ligger pænt til med et plus på 3,4 pct. i 2132 kr. og er nu tilbage efter de sidste to dages nedtur.

ROCKWOOL FÅR KØBSANBEFALING

Der er flere analytikerjusteringer at forholde sig til onsdag.

Rockwool har fået indledt dækningen hos Kepler Cheuvreux med anbefalingen "køb" og et kursmål på 2200 kr.

Aktien stiger 2,2 pct. til 1807,50 kr.

Der er også analysenyt til Carlsberg, som har fået hævet anbefalingen hos JPMorgan til "neutral" fra "undervægt".

Kursmålet er dog blevet trimmet marginalt til 840 kr. fra 850 kr., fremgår af Bloomberg News.

Carlsberg-aktien ligger uændret i 833,80 kr.

JPMorgan har i øvrigt også kigget på Unibrew-aktien, og her fastholdes anbefalingen "neutral", mens kursmålet er taget ned til 500 kr. fra 570 kr.

Unibrew falder marginalt til 439,80 kr.

Ingredienskoncernen Chr. Hansen, som er på vej til at blive fusioneret ind i Novozymes, har endvidere fået løftet kursmålet hos JPMorgan til 515 kr. fra 460 kr. Anbefalingen er uændret "neutral".

Chr. Hansen-aktien stiger 0,7 pct. til 539 kr.

NKT OG BOOZT LØFTES

Blandt sidepapirerne har NKT og Boozt fået løfter deres kursmål.

Kabelkoncernen NKT har fået løftet sit kursmål hos Nordea til 530 kr. fra 500 kr. Her er anbefalingen fortsat "køb", skriver Bloomberg News. Aktien stiger 3 pct. til 407,60 kr.

Boozt har fået løftet kursmålet hos Kepler Cheuvreux med knap 10 pct. til 86,62 kr. fra 77 kr., og købsanbefalingen fastholdes.

Boozt, der tirsdag opjusterede forventningerne, stiger 1,2 pct. til 120,90 kr.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder