Aktier/middag: Novo på rekordkus og banker trækker op

Udgivet den 22-03-2023  |  kl. 11:46  |  
Arkiv: Foto

Novo Nordisk på rekordkurs og yderligere revanchering for bankerne bidrager onsdag middag til et plus i det danske C25-indeks for tredje dag i træk.

Udsvingene er dog relativt afdæmpede, og mange markedsdeltagere forholder sig formentlig afventende frem mod resultatet af dagens rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, i aften.

- Det er lidt stilhed før stormen, nu må vi se, hvad der kommer i aften - det kan jo sætte bevægelse i tingene. Det, der er brug for lige nu i usikre tider, er jo nok meget, at vi får nogle nøgletal og renteforhøjelser, der er nogenlunde på niveau med det, som er konsensus i markedet - at vi ikke får nogle overraskelser til den ene eller anden side, siger aktieanalytiker Mikkel Duus-Hansen fra Spar Nord til MarketWire.

I Europa er der en lille overvægt af stigninger i de ledende indeks, og herhjemme er billedet det samme med et plus til C25-indekset på 0,1 pct. til 1742,06.

Yderligere stigninger i USA tirsdag aften efter europæisk børslukketid var fra åbningen med til at understøtte markederne i Europa.

- Der faldt lidt ro på det amerikanske marked, som trak op på baggrund af en slags beroligende kommentarer blandt andet fra den amerikanske finansminister, Janet Yellen, og i det hele taget det myndighedssetup, man har i USA, hvor man vil holde hånden under hele banksystemet og indlånerne, hvis en ny situation skulle opstå, siger Mikkel Duus-Hansen.

I USA var bankerne blandt de mest stigende efter nogle uger med uro i sektoren efter krakket først i Silicon Valley Bank. I Europa ramte krisen i Credit Suisse efterfølgende markedet, men den blev siden opslugt af UBS med myndighedernes hjælp, hvilket også ser ud til at have bidraget til at skabe ro om sektoren.

- Så det er meget med fokus på bank og så selvfølgelig det amerikanske centralbankmøde i aften. Det er ikke givet, at vi får en renteforhøjelse på 25 basispoint, men det er i hvert fald det, som markedet priser ind med en stor sandsynlighed.

- Men der spekuleres meget i, hvordan man vil håndtere det kommunikativt ikke mindst. Da Den Europæiske Centralbank hævede i sidste uge, var meldingen bagefter, at man meget styrer det afhængig af, hvordan data udvikler sig herfra. Så låser man sig ikke fast. Nu må vi se, hvordan de kommunikerer det i aften, siger Mikkel Duus-Hansen.

I Europa ligger det brede S&P 500-indeks ved 11.30-tiden 0,2 pct. højere anført af bankerne, som stiger 1,8 pct. Det smitter også af herhjemme, hvor bankerne i C25, Jyske Bank, Nordea og Danske Bank stiger 0,9-1,2 pct.

I bunden af indekset ligger Ambu derimod med et fald på 2,0 pct. efter tirsdagens kapitalmarkedsdag, hvor medicoselskabet også kommunikerede at planlægge en kapitalforhøjelse på 5 pct.

- Når den ikke er større end det, så gør man det typisk på den måde, at man går ud og gør det via en placering, når markedet lukker via et konsortium af banker. Aktien sætter sig lidt i dag, fordi jeg tror, at mange regnede med, at kapitalrejsningen ville komme på plads i går aftes. Det kan være, at den kommer i dag eller i morgen, siger Mikkel Duus-Hansen.

Novo Nordisk stiger for fjerde dag i træk, og et plus ved middagstid på 1,2 pct. til 1019 kr. har sendt aktien på rekordkurs. Positive udsigter for selskabets fedmemiddel Wegovy har den senere tid fået flere finanshuset til at løfte deres forventninger til selskabets finansielle præstationer.

- Markedet for deres fedmemedicin, kommer til at stige markant, og vi ser hele tiden nogle analytikere, der opjusterer deres estimater og kursmål. Novo gør det godt for tiden og går en lys fremtid i møde er der meget, der tyder på, siger Mikkel Duus-Hansen.

.\\˙ MarketWire

Flemming Thestrup Andersen

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder

18:02 Europa/aktier: Luksusvareaktier presset af kinesiske nøgletal
17:41 Nilfisk bestyrelsesformand køber aktier for 660.000 kr.
17:09 Onsdagens obligationer: Lavere end ventet inflation sendte renten ned
17:04 Onsdagens aktier: Nøgletal satte en kæp i hjulet for optimismen
16:11 Nationalbanken holder auktion over statsobligationer i næste uge
16:05 Ledige stillinger indikerer fortsat brandvarmt amerikansk jobmarked
15:47 Amerikansk Chicago-erhvervstillid dykker mere end ventet
15:42 USA/åbning: Aktiemarkederne komme haltende fra start efter kinesiske nøgletal
14:59 Direktør om nedjustering i Green Hydrogen Systems: "Det er et resultat af aktive valg"
14:48 USA/tendens: Udsigt til rød start oven på svage tal fra Kina
14:25 Genmabs topchef sælger aktier for 58 mio. kr. - aktien dykker
14:15 Tyske inflationstal bekræfter "utroligt postive inflationsnyheder"
14:09 Scandinavian Tobacco Group gennemfører køb af svensk producent af nikotinposer
14:02 Tysk inflation aftog mere end ventet i maj
13:58 Europa/aktier: Svage kinesiske nøgletal rammer olie- og luksusvareselskaber
13:48 Wall Street holder vejret inden afstemning om gældsloft: Flere snubletråde skal forceres
13:33 Valuta: Dollar styrkes efter større end ventet inflationsfald i Europa
12:50 Chevron i høj kurs hos børshusene: Slipper af med sin sidste negative anbefaling
12:02 Danske Banks omkostninger vil blive mindre - dog langt fra markedsledende spår Jyske Bank
11:44 Obligationer/middag: Rentefald efter større end ventede fald i inflationen