Aktier/middag: Sidste uges positive takter løfter C25 - Bavarian troner i toppen

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 11:40  |  
Arkiv: Foto

Efter en positiv sidste uge på det danske aktiemarked fortsætter mandagen meget afdæmpet - med blandt andet Pandora og fusionspartnerne Chr. Hansen og Novozymes i de bærende roller.

C25-indekset ligger mandag formiddag 0,6 pct. højere i 1718,93 efter et plus til eliteindekset i sidste uge på samlet 4 pct.

- Der er Thanksgiving i denne uge, og det gør også, at handlen ikke kommer til at være voldsom, når markederne er lukkede i USA torsdag. Det eneste der kan sætte gang i de store bevægelser er regnskabet fra Nvidia, der kommer tirsdag aften, siger Oscar Barner Bernhardtsen, der er investeringsstrateg i Saxo Bank.

Derudover peger han på, at mødereferatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, muligvis kan rykke på aktiehandlen. Mødereferatet kommer tirsdag aften.

I USA tikker futures en smule op, og de tre ledende indeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, indikerer stigninger i niveauet 0,1 til 0,2 pct.

- Det er egentlig bare momentum fra en super sidste uge, hvor nøgletal viste at inflationen er aftagende, mens forbruget stadig er stabilt, siger Oscar Barner Bernhardtsen.

Herhjemme troner Bavarian Nordic med en stigning på 6,7 pct. til 153,80 kr. uden større bagvedliggende nyheder som forklaring. Dog har Nordea løftet kursmålet til 350 kr. fra 340 kr. og gentaget sin købsanbefaling oven på vaccineselskabets regnskab for tredje kvartal, der viste flot vækst i salget af rejsevacciner.

I bunden falder Nordea 1,1 pct. til 77,36 kr.

Blandt de mindre selskaber er der debut til Shape Robotics på hovedbørsen, hvor Better Collective desuden har sin anden handelsdag efter noteringen i København i fredags.

PANDORA FÅR SÆNKET ANBEFALING EFTER OPTUR

Efter en lang og stærk periode for smykkeselskabet Pandora - også på børsen - er det tid til at tage lidt gevinst hjem på den front, lyder det fra Jyske Bank, som sænker sin anbefaling af aktien til "hold" fra "køb".

Efter en klar vending i den organiske vækst og tre opjusteringer i årets løb har der været fuld fart på for Pandora-aktien, der er steget med massive 88,9 pct. i løbet af 2023 og dermed også har været årets klart bedst præsterende eliteaktie.

- Det har bragt prissætningen op i et mere fair niveau, hvor Pandora er gået fra at handle til en multipelrabat på over 30 pct. i starten af året til nu at handle til en lille præmie i forhold til det historiske gennemsnit, skriver analytiker Janne Vincent Kjær i et notat fra mandag morgen.

Kursmålet er fastholdt på 1000 kr.

Pandora falder med 0,2 pct. til 920 kr.

Sent fredag fik H+H International oven på sit regnskab løftet kursmålet hos Carnegie til 75 kr. fra 70 kr.

Samtidig blev den neutrale anbefaling "hold" blevet gentaget, fremgik det af data fra Bloomberg News.

H+H stiger 0,6 pct. til 78,60 kr.

For Royal Unibrew er det gået den anden vej, da amerikanske Citigroup fredag skar godt 9 pct. af kursmålet, der blev reduceret til 500 kr. fra 550 kr.

Anbefalingen er her fortsat "neutral".

Unibrew-aktien stiger 0,1 pct. til 465,70 kr.

Derudover har DSV fået skåret sit kursmål til 1400 kr. fra 1540 kr. hos Kepler Cheuvreux. Anbefalingen er uændret "køb", viser data fra Bloomberg News.

DSV-aktien går frem med 0,8 pct. til 1094 kr.

CHR. HANSEN OG NOVOZYMES SKAL SÆLGE LILLE DEL FRA FØR EU-VELSIGNELSE

Sammenlægningen af Chr. Hansen og Novozymes kører desuden fortsat på sporet, oplyser de to parter mandag morgen.

Endnu udestår en godkendelse fra EU-Kommissionen, og hvis den skal gives, vil det kræve et frasalg af en mindre del af forretningen.

Det drejer sig om laktaseenzym-forretningen, der står for omkring 1 pct. af selskabernes samlede omsætning.

Og de to danske selskaber har allerede identificeret en køber, der er klar til at købe. Derfor venter Chr. Hansen og Novozymes fortsat at kunne gennemføre sammenlægningen endeligt i fjerde kvartal i år eller første kvartal næste år.

Mandag formiddag stiger Novozymes 0,3 pct. til 360,90, og Chr. Hansen går frem med 0,6 pct. til 550,60 kr.

ØRSTED TRÆKKER SIG FRA TYSK BRINTPROJEKT

Nyhedsstrømmen omkring energiselskabet Ørsted har været til den sløje side, siden selskabet i august meldte om store nedskrivninger i den amerikanske forretning for havvindmølleparker.

Fredag kom der endnu en af de dårligere nyheder til.

Ørsted trækker sig nemlig ifølge erhvervsmediet Finans fra et tysk brintprojekt, der har vist sig ikke at være rentabelt.

Elektrolyseanlægget, som efter planen skulle få en kapacitet på 30 megawatt (MW) skulle ellers have været bygget sammen med partnerne Stadtwerke Heide og Hynamics.

Ørsted stiger 1,5 pct. til 317,60 men er samlet set blevet mere end halveret i værdi i 2023.

SHAPE ROBOTICS DEBUTERER

Shape Robotics har desuden mandag første handelsdag på hovedbørsen i København efter at være skiftet fra First North.

Mandag formiddag ligger aktien uændret i 34,30 kr.

For Better Collective er mandag anden handelsdag i København, efter at aktien gennemførte sin dobbeltnotering fredag.

Her sluttede aktien i 143 kr., og fra det niveau stiger aktien mandag middag med 5,9 pct. til 151,40 kr.

.\\˙ MarketWire

Silja Petri

Tags:  Danmark❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder