Asien: Blandede meldinger katalyserer blandede markeder

Udgivet den 22-09-2023  |  kl. 06:41  |  

De asiatiske aktier ligger blandet fredag, mens investorerne indregner fortsat skyhøje amerikanske renter og øget frygt for flere pengepolitiske stramninger fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, op mod en uændret ultra lempelig pengepolitik fra den japanske centralbank, Bank of Japan.

I det hele taget er det pengepolitik, der styrer udviklingen, efter at såvel Bank of England som Swiss National Bank begge overraskende fastholdt renterne torsdag, mens centralbankerne i Sverige og Norge annoncerede forhøjelser på 25 basispoint med udsigt til flere.

- Det er en masse blandede budskaber, og ofte dukker de op omkring vendepunkter. Markedet forventer altid en vending, når de ser en top, men de er har brændt nallerne på forskellige måder undervejs, siger seniorøkonom Craig Ebert fra Bank of New Zealand til Reuters.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan faldt til et timåneders lavpunkt, inden stigninger i blandt andet Hongkong har sendt indekset tilbage i plus.

Samtidig indikerer de amerikanske aktiefutures stigninger i de tre store amerikanske aktieindeks på 0,2 pct., når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo ligger investorerne fortsat let underdrejede.

- Japanske aktier starter lavere, efter at de amerikanske aktier faldt, siger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo til AFP.

Kursfaldene er dog blevet reduceret markant, efter at den japanske centralbank fasthold pengepolitikken. Det svækker den japanske yen, mens de store eksportører profiterer tilsvarende.

Nikkei 225-indekset har reduceret et fald på 0,9 pct. til 0,1 pct., mens Topix-indekset viger 0,2 pct. mod et dyk på 0,8 pct.i den tidlige handel

De kinesiske investorer har fået medvind fra kinesiske statsmedier, der melder om en række reguleringsforanstaltninger til støtte for virksomhederne.

Det sender Shanghai Composite op med 0,8 pct., og CSI 300 med 1,0 pct., mens Hongkongs Hang Seng-indeks lægger fra med 1,2 pct.

I Taiwan har Taiex-indekset vendt en negativ morgen til et plus på 0.3 pct., hvilket også er tilfældet i Singapores Strait Times-indeks, der startede med et tab på 0,2 pct. men nue r positivt med 0,1 pct.

Kospi-indekset i Seoul derimod dropper fortsat 0,3 pct., og ASX-indekset i Sydney er også urokkeligt med et minus på 0,4 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -0,1
Topix -0,2
Hongkongs Hang Seng +1,2
China Shanghai Composite +0,8
China CSI 300 +1,0
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi -0,3
Indiens BSE Sensex +0,1
Singapores STI +0,1
Sydney ASX 200 -0,4

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯