Asien: Japanske aktier i fald i blandet asiatisk marked

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 06:32  |  

De asiatiske aktiemarkeder ligger som en blandet landhandel fredag, hvor de japanske aktier får smæk, mens de kinesiske ligger i marginale plusser.

Det er styrkelsen af yen, der giver de japanske markedet en slem nedtur, hvor det toneangivende japanske indeks, Nikkei 225, er på vej mod et fald på 1,8 pct., mens Topix-indekset, også i Tokyo, ligger til et minus på 1,6 pct.

I Japan leder bilkoncernen Toyota og elektronikgiganten Sony an med fald på henholdsvis 3,9 pct. og 1,5 pct.

Yen er styrket markant i takt med, at markedet indregner en renteforhøjelse fra den japanske centralbank, Bank of Japan, allerede i denne måned, skriver Bloomberg News. Og den stærkere yen presser udsigterne for landets eksportører.

Generelt har de asiatiske aktier kæmpet i denne uge, efter et stærkt rally i november drevet af forventninger om, at Federal Reserve vil sænke renten næste år.

Men Kinas fortsatte økonomisk svaghed kan blandt andet tynge regionen i 2024.

David Wong, investeringsstrateg hos Alliancebernstein, siger til Bloomberg TV, at han ser det "negative momentum" i indtjeningen hos de asiatiske selskaber skabe "en vis mængde modvind" for regionen næste år.

Shanghai Composite og CSI 300 ligger begge i et plus på 0,4 pct., og Hang Seng i Hongkong ligger til en mindre fremgang på 0,2 pct.

Det australske ASX-200-indeks stiger med 0,2 pct. I Taiwan er Taiex-indekset i plus med 0,7 pct., og det førende indeks i Sydkorea, Kospi, stiger pæne 1,1 pct.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 -1,8
Topix -1,6
Hongkongs Hang Seng +0,2
China Shanghai Composite +0,4
China CSI 300 +0,4
Taiwan Taiex +0,7
Sydkoreas Kospi +1,1
Indiens BSE Sensex +0,4
Singapores STI +1,0
Sydney ASX 200 +0,2

Indeksværdi klokken 6.00.

.\\˙ MarketWire

Charlotte Mackeprang

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯