Asien: Let positiv start på september-handel op til amerikansk jobrapport

Udgivet den 01-09-2023  |  kl. 06:50  |  

De asiatiske aktiemarkeder starter september i en let positiv stemning efter fornyede tiltag fra Kina til at støtte den problemramte boligsektor og stabilisere den kinesiske valuta, mens investorerne holder sig i skindet forud for den amerikanske jobrapport, der kan blive tungen på vægtskålen i den amerikanske centralbanks beslutning for eller imod yderligere renteforhøjelse.

- Handlerne har en tendens til at indtage en afventende holdning forud for de amerikanske beskæftigelsesdata, påpeger markedsanalytiker Toshiyuki Kanayama fra Monex i Tokyo over for AFP.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,2 pct., mens de amerikanske aktiefutures indikerer stigninger på 0,1 pct. i de tre dominerende amerikanske aktieindeks, når markedet i New York åbner senere på dagen.

I Tokyo satser investorerne igen på de store eksportører. Blandt store aktier stiger Sony Group 2,8 pct., Honda øger 0,9 pct., og Hitachi stiger 1,7 pct.

I den modsatte ende af markedet er der tab på 0,6 pct. til Softbank Group, og Uniqlo-operatøren og markedssværvægteren Fast Retailing falder 0,2 pct.

Nikkei 225-indekset stiger 0,56 pct., og Topix-indekset øger 0,8 pct.

De kinesiske investorer har øjnene rettet mod Beijings bestræbelser på at genoplive den kriseramte ejendomssektor og det svage forbrug, som tynger den skrantende økonomi.

Den kinesiske fabriksaktivitet vendte overraskende tilbage til ekspansion i august i den private undersøgelse fra Caixin. Både udbud, indenlandsk efterspørgsel og beskæftigelse blev forbedret, hvilket tyder på, at de officielle bestræbelser på at stimulere væksten har en vis effekt.

Shanghai Composite stiger 0,2 pct., og CSI 300 øger 0,5 pct.

I Taiwan stiger Tais-indekset 0,3 pct., hvilket også gælder for Kospi-indekset i Seoul, mens ASX-indekset i Sydney er eneste indeks med negativt fortegn. Indekset falder 0,3 pct.

Børsen i Hongkong og i Singapore er lukket fredag.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +0,5
Topix +0,8
Hongkongs Hang Seng Lukket
China Shanghai Composite +0,2
China CSI 300 +0,5
Taiwan Taiex +0,3
Sydkoreas Kospi +0,3
Indiens BSE Sensex +0,2
Singapores STI Lukket
Sydney ASX 200 -0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯