Asien: Overvældende positive markeder men Hongkong har det fortsat svært

Udgivet den 08-02-2024  |  kl. 06:39  |  

De fleste asiatiske aktiemarkeder følger i fodsporene af Wall Street torsdag, men de kinesiske aktier i Hongkong har stadig svært ved få damp under kedlerne, efter at nye deflationære data antyder, at den økonomiske afmatning i Kina langt fra har nået bunden.

MSCI's bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan stiger 0,2 pct.

Såvel de kinesiske forbrugerpriser som producentpriser viser tegn på deflation. Forbrugerpriserne faldt 0,8 pct. på årsbasis i januar og producentpriserne dykkede samtidig 2,5 pct.

- Kina er nødt til at handle hurtigt og aggressivt for at undgå risikoen for, at deflationære forventninger sætter sig fast hos forbrugerne, siger chefstrateg Zhiwei Zhang fra Pinpoint Asset Management ifølge Reuters.

Seneste tiltag til at støtte op om aktiemarkedet er fyringen af lederen af de kinesiske værdipapirmyndigheder, China Securities Regulatory Commission. Her overtager den hidtidige chef for Shanghai Stock Exchange, der har ry for at være en handlingens mand og en hård banan, roret for at hjælpe med af stabilisere landets aktiemarkeder.

- Jeg tror, at myndighederne forsøger at styre skibet op til det kinesiske nytår. Men indtil ejendomssektoren virkelig retter sig, og priserne begynder at stige, og forbrugerne ser en velstandseffekt - det er virkelig det, der skal til, for at markedet begynder at vende, siger strateg Kerry Craig fra J.P. Morgan Asset Management til Reuters.

Det kinesiske nytår holder børsen i Shanghai og Shenzhen lukket fra 9. til 16. februar, mens børsen i Hongkong er lukker 12. og 13 februar.

Shanghai Composite Index stiger 1,0 pct. og CSI 300 øger 0,2 pct., mens Hang Seng indekset i Hongkong dropper 1,1 pct.

I Japan åbnede børsen i Tokyo højere ikke mindst på baggrund af en svækket yen, mens gode regnskaber på samme baggrund trækker stemningen op.

- Det japanske marked er sandsynligvis domineret af opkøb fra investorer, der jager discounttilbud baseret på nedfaldet fra virksomhedernes regnskabsrapporter, siger analytiker Ryotaro Sawada fra Tokai Tokyo Research Institute i Tokyo ifølge AFP.

Nikkei 225 stiger 2,2 pct., mens Topix-indekset øger 0,7 pct.

Kospi-indekset i Sydkorea stiger 0,2 pct., mens Singapores Strait Times-indeks ligger med et minus på 0,3 pct.

ASX-indekset på børsen i Sydney afslutter dagen med en gevinst på 0,3 pct.

Børsen i Taiwan er lukket for det kinesiske nytår og holder lukket frem til 14. februar.

De amerikanske aktiefutures indikerer en så godt som uændret åbning, når handlen starter i New York senere på dagen.

Indeks Udvikling (%)
Nikkei 225 +2,2
Topix +0,7
Hongkongs Hang Seng -1,1
China Shanghai Composite +1,0
China CSI 300 +0,2
Taiwan Taiex Lukket
Sydkoreas Kospi +0,2
Indiens BSE Sensex -0,3
Singapores STI -0,3
Sydney ASX 200 +0,3

.\\˙ MarketWire

Flemming Kruhøffer

Tags:  Asien❯  Market Close❯  Shares❯  indblik❯ 

Seneste nyheder