Bayer-aktionærer tabte over 50 mia. kr. efter tabt Roundup-sag og droppet studie

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 17:51  |  

Tyske Bayer var i kraftig modvind på børsen i Frankfurt mandag, hvor aktien blev presset af både et droppet studie og en tabt sag vedrørende det meget omtalte ukrudtsmiddel Roundup, som Bayer arvede gennem overtagelsen af amerikanske Monsanto.

Bayer-aktien dykkede mandag med 18,0 pct.

Det svarer til et tab i markedsværdi på mere end 50 mia. kr. - eller et godt stykke over det dobbelte af markedsværdien af hele GN.

Faldet er i øvrigt også det største nogensinde for Bayer, rapporterer Bloomberg News. Aktien var da også placeret suverænt sidst i det brede paneuropæiske Stoxx 600-indeks, som samlet set ellers steg marginalt.

Søndag oplyste Bayer, at det har droppet udviklingen af lægemiddelkandidaten Asundexian - et blodfortyndende middel, som tidligere har været set som en potentiel blockbuster, hvilket vil sige et salgspotentiale på over 1 mia. dollar om året.

Og lørdag var den gal i USA, da opkøbte Monsanto tabte en afgørende sag om Roundup ved en domstol i staten Missouri, der betyder, at selskabet skal betale mere end 1,5 mia. dollar til tre tidligere brugere af ukrudtsmidlet, der har fået kræft og giver Roundup skylden.

.\\˙ MarketWire

Jakob Due Jakobsen

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯