Dagens aviser (fortsat)

Udgivet den 05-11-1996  |  kl. 08:01  |  

EU gransker danske skatteregler
EU's eksperter i statsstøtter har besluttet at granske de danske skatteregler for at få undersøgt, om de har været med til at puste statstøtten til danske skibsværfter i vejret. I den anledning vil eksperterne undersøge finansieringen af skibe fra danske værfter i perioden 1987-93, ligesom eksperterne forlanger at få adgang til kopier af betalingsbetingelser i alle de sager, hvor værfterne har solt skibe til egen datterselskaber, som har solgt dem videre til den endelige køber.
(Børsens side 6)

Tvang over for unge virker
En ny lov der giver under 25 år med et halvt års ledighed på bagen ret og pligt til mindst 18 måneders uddannelse på halve dagpenge, hvis de vil beholde deres dagpenge, ser ud til at virke. Stort set alle unge, der har fået regeringens ultimatum er således enten i arbejde eller i gang med en uddannelse. LO og DA er i det store og hele enige med arbejdsministeren i, at ordningen er blevet en succes. Selv SID, der var den største kritiker af ordningen, er overvejende positive.
(Det Fri Aktuelt side 11)

EU-direktiv om arbejdstid bliver ikke til lov
Arbejdsminister Jytte Andersen (S) vil ikke supplere overenskomsterne med arbejdsmarkedets organisationer med lovgivning. Arbejdsmarkedets organisationer kan dermed få travlt med at reorganisere nye medlemmer, hvis arbejdsministeren skal have sikkerhed for, at den danske regering ikke kommer i vanskeligheder på grund af klager over, at EU's arbejdstidsdirektiv ikke gælder for alle de danske lønmodtagere.
(Det Fri Aktuelt side 15)

Erhverv

Tele Danmark indfører supernet
Tele Danmark har fremskyndet moderniseringen af det 135-år gamle telefonnet, hvilket betyder, at hastigheden tusindedobles inden for få år. Den banebrydende teknik som kaldes XDSL, ændrer radikalt på opfattelsen af, at det lynhurtige telenet kræver nye kabler af lysleder-typen, som skal graves gennem forhaven til hver eneste husstand, da man ved det nye system benytter de eksisterende telefonlinier.
(Berlingske Erhverv side 1, Berlingske IT side 7)

Mistillid til Scandinavian Mobility
Markedets mistillid til Scandinavian Mobility er vokset kraftigt på det seneste. Det sker umiddelbart før, at virksomheden skal hente 200 mio. kr. til opkøb, hvilket ikke gør situationen bedre. Ud over februar måneds resultatmæssige nedjustering - godt to måneder efter børsintroduktionen - er der primært tre hovedkritikpunkter, virksomhedens redegørelse for problemerne i Tyskland, 2: Flytningen af produktionen af sengesystemer fra Sæby og 3: udbredt utilfredshed med Lars Foghsgaards dobbeltrolle som i Scandinavian Mobility og Continental Investment Company (CIC).
(Berlingske Erhverv side 3)

Thygesen Textile Group flytter fabrik til Polen
Thygesen Textile Group lukker inden årets udgang en fabrik i Skotland og flytter produktionen til Polen. Beslutningen er truffet som følge af, at lønniveauet i Skotland er for højt. Dette til trods for, at lønniveauet i Skotland ligger på det halve af det danske lønniveau.
(Børsen side 4)

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder