Demant-chef: Stigende tilskud har hjulpet markedet i USA - men ikke som i Europa

Udgivet den 19-04-2024  |  kl. 06:34  |  
Arkiv: Foto

En pæn fremgang i markedet for såkaldt managed care - forsikringsstøttet behandling med høreapparater - har været med til at løfte det amerikanske marked over de seneste år.

Men ændringerne er ikke på samme niveau som i Europa, hvor regeringer på stribe har kastet penge efter at tilbyde en gratis basisplatform for folk, der har brug for høreapparater.

Sådan lyder vurderingen fra Søren Nielsen, der er administrerende direktør for Demant.

- Det er ret anderledes end det, vi har set i mange europæiske lande, hvor næsten alle regeringer har besluttet, at der skal være en kategori med basalt set gratis services. Her er managed care en privat forsikring som alle andre sundhedsservices. Det er nyt, at hørevelfærd er en del af det, hvilket for mange har nedsat omkostningerne ved at gøre noget, siger han i et interview med MarketWire i forbindelse med denne uges messe hos den amerikanske brancheforening for audiologer, American Academy of Audiology (AAA), i Atlanta i staten Georgia.

- Det har været en del af historien om at øge opmærksomheden, men det store gennembrud kommer først, når det er gratis. Managed care har dog støttet en stærkere end normal vækst over de seneste fem år, uddyber han.

I forbindelse med Demants kapitalmarkedsdag i marts fortalte topchefen, at der historisk set har været en klar sammenhæng mellem graden af penetration og subsidier på de enkelte markeder.

I Europa så man eksempelvis et stort løft på det franske marked, da den franske regering i 2021 indførte en ny sundhedsreform, der blandt andet betød gratis tilgang til høreapparater.

.\\˙ MarketWire

Mikkel Brix Kvols

Tags:  CEO❯  Shares❯