DFDS er på vej ind i ny fase - nu skal opkøb levere, siger topchef

Udgivet den 15-11-2023  |  kl. 12:49  |  
Arkiv: Foto

DFDS nærmer sig enden på sin strategiperioden for Win23 og er nu på vej ind i en ny fase, hvor selskabets mange opkøb skal til at levere.

Topchef Torben Carlsen udelukker ikke, at nye opkøb - særligt i færgeforretningen - kan opstå, men de vil ikke være i samme størrelsesorden ud fra et historisk perspektiv, fortæller han til MarketWire i forbindelse med DFDS' regnskab for tredje kvartal.

- DFDS er i en ny fase nu, hvor vores netværk med eller uden Ekol er et helt andet sted, end det var, da vi lancerede vores Win23-plan. Så vores fokus er nu at sikre, at vi får de fordele af vores netværk, som vi skal have, siger den administrerende direktør.

- Vores fokus bliver at sikre, at det logistiknetværk, vi nu har bygget op, kommer til at levere, og at vi på tværs af vores logistik- og færgenetværk kommer til at levere højere organisk vækst, end vi har været vant til, fortsætter han og tilføjer:

Så kan der godt og måske især på færgesiden komme nye opkøb, hvis muligheden præsenterer sig.

- Men det er ikke samme opkøb, du vil se fremadrettet, som du har set i historisk perspektiv.

I årets løb har DFDS blandt andet gennemført opkøbet af nordirske McBurney Transport Group og hollandske Estron Group og offentliggjort opkøbet af FRS Iberia, der dog fortsat afventer godkendelse af konkurrencemyndighederne, samt opnået myndighedsgodkendelse fra Tyrkiet af opkøbet af Ekol Logistics.

DFDS er fortsat i strategisk dialog med Ekol om en eventuel transaktion. Selv hvis selskabet gennemfører opkøbet, vil den finansielle gearing ikke overstige DFDS' egen målsætning på mellem 2 og 3, fortæller Torben Carlsen.

Færgeselskabet meddelte i oktober, at det havde opkøbt spanske FRS Iberia. Ved en efterfølgende telekonference oplyste DFDS, at gearingen ville stige 0,1x til 3,0, når transaktionen gennemføres. Sidenhen har selskabet dog solgt og tilbageleaset tre skibe, hvilket har sænket gearingen med 0,15x.

- I oktober har vi gennemført et salg og tilbagekøb af tre skibe, som yderligere hjælper vores gældsnøgletal. Vi kommer stadig til at ligge på omkring 2,5 til op mod 3,0. Der er vi helt komfortable, siger Torben Carlsen, der dog ikke afviser, at gearingen kan toppe DFDS' egen målsætning.

- Vi kan godt i korte perioder ligge over det på grund af en akkvisition. I forbindelse med det her (Ekol-opkøbet, red.) forventer vi ikke, at vi kommer over 3, fortsætter han.

Torben Carlsen fortalte i forbindelse med DFDS' andet kvartalsregnskab til MarketWire, at en eventuel transaktion med Ekol tidligst vil ske i starten af 2024.

DFDS havde i tredje kvartal en gearing på 2,9, viser onsdagens regnskab.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Shares❯