DK Trends: C20 – skal 420 brydes?

Udgivet den 20-06-2010  |  kl. 08:30  |  

Flere danske aktier tester deres topniveauer fra foråret og C20 tester også den tidligere top. Vi forventer, at den europæiske kredituro vil blusse op i ny og næ i løbet af sommeren og få de finansielle markeder til at svinge pænt.

Mærsk-aktien er brudt igennem modstandsniveauet 50.000 og MACD fortsætter den stigende tendens på ugeniveauet sammen med RSI, mens Momentum har lidt svært ved at komme i gang.

Heineken deltog i denne uge i en konference i Paris afholdt af Deutsche Bank. Heineken oplever et svært marked i Europa - forbrugerne søger fortsat over i billigøl-segmentet, hvilket presser marginalerne. Derfor vil Heineken ind på Cider-markedet som Carlsberg. Carlsberg tester modstandsniveauet 500, men Momentum har tabt lidt hastighed. Royal Unibrew tester niveauet omkring 210-220, også her er Momentum faldende.

Harboe forsøger at bryde igennem modstandslinien i den faldende tendens. Brud af niveauet 115 vil bekræfte en trendvending. Momentum stiger på uge- og månedsniveauet.

Torsdag i næste uge fremlægger Flügger regnskab. Aktien har svinget rundt om niveauet 440 med en afstikker i både 400 og 500 siden midten af april måned. Sekundært er aktien i en stigende tendens med en bund i februar/marts og i maj måned, mens aktien toppede i april måned i niveauet 500. Tirsdag er Small Cap Danmark og Roblon klar med deres halvårsregnskaber, endvidere fremlægger Danisco sit årsregnskab. Danisco tester modstandsniveauet og er brudt igennem top-formation fra april måned, hvilket har fået signalmodellerne Bollinger & Parabolic til at genetablere deres købssignal på ugebasis. Momentum på månedsniveauet har etableret en bundformation, hvilket er første gang siden bunden i foråret 2009.

Fredag er Egetæpper klar med deres regnskab. Aktien bliver sjældent handlet, og tæppesalget har været presset grundet den finansielle krise og nye forbrugsvaner. Teknisk er aktien i en faldende tendens og har tabt 13,7 pct. i år.

Teknisk fortsætter det danske marked i den stigende tendens og har i år givet et afkast på godt 21 pct. MACD er ved at etablere en bund på ugebasis, mens RSIs styrke er blevet svagere i ugen, der er gået. Momentum har derimod etableret en bund og er stigende.

Den samme tendens ses i Momentum-modellen på månedsniveauet. Signalmodellerne er begge gået i køb - i sidste uge var Parabolic i salg. Bollingerkanalens bånd ligger i niveauet 420 og 375 som modstand og støtte. Det lange glidende gennemsnit på ugebasis ligger i niveauet 380 som en støttelinie.

 

Udgivet af: NPinvestordk

Seneste nyheder

17:50 Apple ventes sigtet i EU under lovgivning mod Big Tech
17:49 Europa/lukning: Bøllebank til franske og italienske aktier i dybrødt marked
17:27 Novo Nordisk finder ny chef for investor relations fra egne rækker
17:05 Fredagens aktier: Novo i rekord holdt større nedtur fra døren
17:00 Fredagens obligationer: Renterne rasede ned i riskoaverst marked
16:33 ECB's Lagarde: Vejen mod disinflation i eurozonen vil være bumpet
15:39 USA/åbning: Adobe svæver over rødt marked efter opjustering
15:36 USA/tendens: Adobe går mod rød strøm efter stærkt regnskab og opjustering
15:35 Valuta: Investorerne søger ly for politisk usikkerhed i sikre havne
15:35 Europa/aktier: Bekymret marked styrer mod værste uge siden oktober - franske banker i bund
15:35 Aktier/middag: Mærsk og Zealand holder sig oven vande på rød dag med faldende renter
15:35 Obligationer/middag: Renten siver efter hæsblæsende uge
09:45 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:41 Obligationer/åbning: Dramatisk renteuge byder på nye rentefald fredag
09:39 Jyske Bank: Motorskader lægger pres på forsikrigsselskabernes erstatningsprocent
09:38 Vestas får sat underskrifter på kæmpe havmølleordre på 660 megawatt
09:23 Aktier/åbning: Mærsk og Zealand tager toppen på grøn fredag
09:06 Mærsk kan se spotraterne accelerere - steg 6,1 pct. i denne uge
08:59 Bank of Japans topchef ser betydelig reduktion i obligationsopkøb
08:50 Britisk supermarkedskæde leverer midt encifret salgsvækst