Dong Energy køber partner ud af tre hollandske vindprojekter

Udgivet den 20-12-2013  |  kl. 11:15  |  

Dong Energy har købt sin joint venture partner SSE ud af tre hollandske offshore vind udviklingsprojekter. Det oplyser det danske energiselskab fredag.

Overtagelsen af partnerens halvpart koster Dong en initial betaling på ca. 17 mio. kr., og dertil kan der komme udskudte betalinger betinget af opnåelse af visse milepæle, f.eks. investeringsbeslutning om opførelse af vindmølleparkerne. De samlede udskudte betalinger beløber sig til op til cirka 90 mio. kr.

Projekterne omfattet af aftalen er Den Helder 1, Breeveertien II og West-Rijn, der har en samlet godkendt kapacitet på op til 1050 megawatt og er beliggende i Nordsøen ud for den hollandske kyst.

De nødvendige godkendelser fra de hollandske myndigheder af de tre offshore vind udviklingsprojekter er allerede opnået og projekterne kan således potentielt opføres inden udgangen af dette årti, skriver Dong.

- Det hollandske offshore vindmarked har et stort potentiale, og med disse tre udviklingsprojekter ser Dong Energy frem til at bidrage til opfyldelsen af det udmeldte hollandske mål om, at 4.450 megawatt offshore vind skal være opført og i drift i 2023, siger Samuel Leupold, koncerndirektør i Dong Energy Wind Power, i meddelelsen.

Dong bemærker, at de tre udviklingsprojekter potentielt kan opføres med næste-generations teknologi.

Dong Energy har allerede opført mere end 2000 megawatt offshore vindkraft i Danmark og Storbritannien, og er i øjeblikket i gang med at opføre West of Duddon Sands og Westermost Rough i Storbritannien samt Borkum Riffgrund 1 og Gode Wind 1 + 2 i Tyskland.

- Disse projekter har en samlet kapacitet på cirka 1460 megawatt. Når disse projekter er endeligt opført, vil Dong Energy have opført i alt cirka 3500 megawatt. Dong Energy har et mål om at have opført 6500 megawatt inden udgangen af 2020, skriver selskabet.

/ritzau/FINANS

Flemming Thestrup Andersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk


Seneste nyheder