Efter stort fald: Novos hjerte-kar-data har medvirket til comeback i flere sundhedsaktier

Udgivet den 20-11-2023  |  kl. 10:25  |  
Arkiv: Foto

Der hersker tilsyneladende delte meninger i investeringsverdenen om Novo Nordisks hjerte-kar-data med vægttabsmidlet Wegovy, skriver Wall Street Journal.

Finansavisen hæfter sig ved, at Novos imødesete hjerte-kar-data med GLP-1-midlet Wegovy blev vel modtaget af hjertelæger på en stor konference i forrige weekend.

Men for producenter af udstyr til behandling af blandt andet søvnapnø og slagtilfælde har hjerte-kar-data medvirket til et stort comeback på børsen i sidste uge efter bratte fald, siden Novo i august fremlagde foreløbige data fra hjerte-kar-studiet.

Investorerne kan dog have overdrevet betydningen af GLP-1-midler, når det kommer til at forhindre følgesygdomme og gøre indhug i andre sundhedskoncerners forretning.

- Investorernes melding er i store træk, at selv om farmaanalytikere har ret, så vil det måske ikke forstyrre omfanget af procedurer for virksomheder inden for medicinsk udstyr så meget, som det var blevet prissat i aktierne, vurderer Asad Haider, sundhedsstrateg i Goldman Sachs ifølge Wall Street Journal.

Penumbra, der laver udstyr til behandling af blandt andet slagtilfælde, steg i sidste uge med næsten 25 pct.

Og andre i branchen fulgte med op. En ETF'er - det vil sige en børsnoteret fond med fokus på investeringer i producenter af medicinsk udstyr - ved navn ishares US Medical Devices - steg i sidste uge med over 6 pct.

Fremgangen kommer dog efter markante fald tidligere i år, særligt siden Novo offentliggjorde foreløbige hjerte-kar-data den 8. august.

Hos Dexcom, der laver blodsukkermålere, vurderer finansdirektør Jereme Sylvain, at kursudviklingen tidligere i år nok havde rod i, at frygten forbundet med effekterne af GLP-1 var blæst en smule op.

Dexcom steg i sidste uge med over 11 pct.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Shares❯  Udenlandsk selskab❯