EU vender rundt: SAS får godkendt statsstøtte under corona

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 16:46  |  
Arkiv: Foto

Det var alligevel ikke ulovligt, da SAS under coronapandemien modtog milliarder i støtte fra den danske og svenske stat.

Det fremgår af en ny afgørelse fra EU-Kommission, efter EU-Retten tidligere på året underkendte statsstøtten til det pressede flyselskab, skriver Bloomberg News.

Støtten dækker over et beløb på 833 mio. euro, som svarer til omkring 9,5 mia. svenske kr., som var i fare for at skulle tilbagebetales.

Ifølge EU-Kommissionen var støtten tilladt som en del af en midlertidig ramme for statsstøtte, der var gældende under pandemien. Godkendelsen hænger blandt andet sammen med, at der også blev hentet penge fra private investorer som en del af rekapitaliseringen, lyder det i meddelelsen fra EU.

- Denne rekapitaliseringsforanstaltning var en del af en større rekapitaliseringspakke, som også indebar en betydelig deltagelse af private investorer, herunder konvertering af udestående privatejede gældsinstrumenter til egenkapital, skriver EU-Kommissionen.

SAS har efterfølgende bekræftet godkendelsen fra EU. I samme ombæring meddeler SAS, at der vil blive indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling i januar 2024. Her skal aktionærerne tage stilling til en såkaldt "step up"-mekanisme, der gør det muligt for investorerne løbende at købe staterne ud.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Shares❯