Europa/aktier: Opløftende inflationstal sender aktier op - svensk bettingselskab i bund

Udgivet den 29-11-2023  |  kl. 12:26  |  

De europæiske aktiemarkeder stiger pænt i middagshandlen onsdag, efter at tal fra Spanien og flere tyske delstater peger i retning af aftagende inflation.

Det giver grobund for optimisme forud for torsdagens samlede europæiske inflationstal.

Det fælleseuropæiske Stoxx 600 stiger 0,5 pct. Det toneangivende tyske DAX-indeks går frem med 1 pct. I Frankrig stiger CAC 40 med 0,5 pct., mens det britiske FTSE 100 hænger i bremsen med et fald på 0,1 pct.

Det er også det britisk noterede betting-selskab Kindred, der blandt andet ejer spiludbyderen Unibet, som kan notere sig dagens absolut største fald. Aktien bliver sendt ned med 10,3 pct. efter et skuffende regnskab for tredje kvartal, der bød på svage marginer inden for sportssegmentet.

Kindred er stiftet i Sverige og noteret i både hjemlandet og Storbritannien.

Der er også fokus på bilproducenterne onsdag, hvor den amerikanske storbank JPMorgan har kigget de tyske bilproducenter Volkswagen og BMW - Bayerische Motoren Werke - efter i sømmene.

Volkswagen har nemlig fået sænket sin anbefaling til "neutral" fra "overvægt", mens BMW har fået løftet sin anbefaling til "overvægt" fra "neutral".

Volkswagen bliver tynget af den sænkede anbefaling, men klarer dog et lille plus på 0,1 pct. Bedre går det BMW-aktien, der stiger 2,3 pct. ved middagstid.

.\\˙ MarketWire

Christian Iversen Kielberg

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯