Europa/aktier: Portugisisk energiselskab brager op efter olieboringer

Udgivet den 22-04-2024  |  kl. 12:21  |  

Det portugisiske olieselskab Galp Energia er stukket af på aktiemarkedet mandag, hvor aktien henter 16,5 pct.

Det gør aktien til dagens mest stigende i det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks, der stiger 0,4 pct.

Fremgangen sker, efter at selskabet søndag kunne meddele, at det har afsluttet den første fase af efterforskningen i Mopane-feltet ud for Namibias kyst. I den forbindelse har selskabet vurderet, at det kunne indeholde mindst 10 mia. tønder olie, skriver Reuters.

Galp fortæller, at de gennemførte testoperationer ved Mopane-1X-brønden i januar og Mopane-2X-brønden i marts. I begge brønde, som ligger 8 kilometer fra hinanden, blev der fundet "betydelige søjler med let olie i reservoirsand af høj kvalitet".

I modsatte ende falder den svenske industrikoncern Sandvik, efter at indtjeningen for første kvartal har skuffet i forhold til forventninger.

Selskabet, der ligesom danske FLSmidth har aktiviteter inden for udstyr til minesektoren, kom ud af kvartalet med en justeret driftsindtjening, EBITA på 5,3 mia. svenske kr. Det er et fald fra 6,1 mia. svenske kr. i samme kvartal sidste år.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg News ventet et lidt mindre fald i resultatet til 5,8 mia. svenske kr.

Ordreindgangen i kvartalet på 32,0 mia. svenske kr. var tæt på det ventede niveau.

Ses der alene på mineforretningen, faldt det justerede resultat til 2,61 mia. svenske kr. fra 3,1 mia. svenske kr. Her lød analytikerkonsensus på 3,1 mia. svenske kr.

Ordreindgangen er her endvidere faldet 9 pct. til 15,8 mia. svenske kr.

- Efterspørgslen holdt god stand i forhold til høje sammenligningstal for ordreindgangen sammenlignet med samme periode sidste år, skriver Sandvik om udviklingen i mineforretningen.

På børsen i Stockholm ligger Sandvik-aktien 3,8 pct. lavere efter regnskabet.

.\\˙ MarketWire

Trine Vestergaard

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯