Europa/aktier: Stoxx 600 på vej mod ni grønne dage på stribe - Ambu stiger mest

Udgivet den 15-05-2024  |  kl. 12:59  |  

Stigningerne bare fortsætter og fortsætter på det europæiske aktiemarked onsdag, hvor det paneuropæiske Stoxx 600-indeks har sat kurs mod rekord.

Det er niende børsdag på stribe, at indekset er klædt i grønt. Stigningen onsdag løber op i 0,3 pct.

Blandt de positive islæt er den tyske storbank Commerzbank og den britiske kreditinformationstjeneste Experian. Allerbedst blandt de største europæiske aktier går det dog danske Ambu, som stiger 9,7 pct. efter et par rygklap fra børshuse og muligvis som følge af, at shortinvestorer reducerer deres risiko.

I Tyskland stiger Commerzbank med 5,6 pct. efter et regnskab for første kvartal, der bød på et nettooverskud på 747 mio. euro.

Det er det bedste kvartalsresultat i mere end ti år og noget bedre end analytikernes bud inden regnskabet, der lød på et nettooverskud på 656 mio. euro ifølge Bloomberg News.

Endnu bedre går det Experian, der brager op med 7,5 pct., efter at selskabet har annonceret forventninger til 2024/25, der er lidt bedre end ventet af markedet.

Svenske Getinge, der laver medicinsk udstyr, falder derimod tungt på børsen i Stockholm, efter at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, har opfordret sundhedsudbydere i USA til at finde alternativer til noget af selskabets udstyr.

Getinge ligger 13 pct. nede.

Skidt går det også det finske raffinaderi Neste, der falder 12 pct. oven på en nedjustering.

.\\˙ MarketWire

Jakob Dalskov

Tags:  Europa❯  Shares❯  Intraday❯ 

Seneste nyheder