Europa/lukning: Anglo American satte kedelig rekord i marked upåvirket af jobtal

Udgivet den 08-12-2023  |  kl. 17:52  |  

Mineselskabet Anglo American led sit største kursfald nogensinde fredag, hvor det britisk-amerikanske selskab varslede store produktionsnedskæringer.

Selskabet fik derfor ikke del i den positive stemning på det europæiske aktiemarked, der trods en stærk jobrapport fra USA steg 0,4 pct. målt på det brede aktieindeks Stoxx 600.

For selv om beskæftigelsen i USA voksede mere end ventet i november, og arbejdsløsheden uventet fortog sig, kunne det ikke gøre køl på fremgangen i Europa, der også før dagens vigtige tal lå i plus.

Med i toppen endte Gucci-ejer Kering med et plus på 2,6 pct. til 413,80 euro, efter at luksusselskabet torsdag annoncerede et kvartalsudbytte på 4,50 euro per aktie i 2023.

Luksusaktierne nød videre godt af, at man i Kina vil understøtte væksten gennem en mere fleksibel og målrettet pengepolitik i 2024, hvilket også førte til stigninger hos LVMH, Cartier-ejer Richemont og Hermes.

Dybt i den modsatte ende af det fælleseuropæiske indeks strandede Anglo American efter at have offentliggjort planer om store produktionsnedskæringer i de kommende år.

Mineaktien faldt 22,1 pct. til 1732 pence på børsen i London. Det er det største endagsfald i selskabets historie.

Næste år vil Anglo American skære produktionen med 4 pct., hvilket svarer til en besparelse på 1 mia. dollar eller lige under 7 mia. kr.

Anglo American er i øjeblikket i overskud af de fleste råvarer efter svækket efterspørgsel fra Kina og en svagere makroøkonomisk situation i verden.

.\\˙ MarketWire

Morten Frederik Heltoft

Tags:  Europa❯  Market Close❯  Shares❯ 

Seneste nyheder